A+ A-
Yorum
10

Zelensky: Uzun menzili silahları Rus topraklarında da kullanabilmeliyiz

Yayın Tarihi: 07.09.2024 - 13:05
Almanya’da bulunan Ramstein Hava Üssü’nde Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısında konuşan Volodimir Zelensky uzun menzilli silahların kullanım kabiliyetine Rus topraklarında da sahip olmaları gerektiğini savundu.
Kaynak:ENSONHABER

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Almanya’da bulunan Ramstein Hava Üssü’nde Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısına katıldı.

Zelensky, burada katılımcılara hitap etti.

Ukrayna Devlet Başkanı yaptığı konuşmada, “Her biriniz, bir askerin cephede sadece ülkesine ve ettiği yemine bağlılığının değil, aynı zamanda yeterli silah tedarikinin de önemli olduğunu bilmesinin ne kadar önemli olduğunun farkındasınızdır.

Bu nedenle açıklanan her destek paketinin gecikmeksizin savaş alanında uygulamaya konulması önemlidir.

Dünya, Rus terörünün sonuç vermemesini sağlamak için yeterli hava savunma sistemine sahiptir. Sizi hava savunması konusunda bizimle birlikte daha aktif olmaya çağırıyorum.

Şimdi uzun menzilli politikanızın değişmediğini duyuyoruz, ancak ATACMS, Storm Shadows ve Scalps'ta değişiklikler görüyoruz.

"UZUN MENZİLLİ SİLAHLARI RUS TOPRAKLARINDA DA KULLANABİLMELİYİZ"

Bu, Kırım da dahil olmak üzere Rusya tarafından işgal edilen topraklarımız için bile geçerli. Bu tür adımların atılmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz.

Bu uzun menzilli kabiliyete sadece işgal altındaki Ukrayna topraklarında değil, aynı zamanda Rusya topraklarında da sahip olmamız gerekiyor ki Rusya barış arayışına motive olsun” dedi.

Etiketler