SON DAKİKA



Haber > Dünya > Gecekondusunu sanat eserine çeviren adam

Gecekondusunu sanat eserine çeviren adam

05 Nisan 2016 Salı - 15:42




Mumammed, yüzde 70 zihinsel engelli ve konuşamayan birisi. Fakat bu engeli onun şahane eserler çıkarmasına engel değil.





Muhammed eğitim hayatını maddi imkansızlıklar yüzünden sürdüremiyor. Okuldan ayrıldığı birkaç yıl sonrasında Ankara Çağdaş Eğitim Uygulama Okulu Ve İş Eğitim Merkezi’nde kaydolup resim eğitimi alan Muhammed, çizdikleriyle hocalarını etkiliyor. Şansının değişmesi de merkeze gelen Harun Antakyalı sayesinde oluyor. Muhammed’le tanışıp yeteneğini görüyor ve onun elinden tutuyor. 

Muhammed’e atölyesinde kağıt ve tuvale çizmeler yetmiyor, önce atölyesinin duvarlarını, sonra tüm evin duvarlarını boyamaya başlıyor. Onedi’nun haberine göre; Muhammed, Yalçın çevresinin ve destekleyenlerin yardımıyla birçok sergi açmış, adını duymadığımız bir ressam. Bu sergilerden birini Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği’nde gerçekleştiriyor. Derneğin fotoğrafçılarından Ece Ertopçu, kendi facebook hesabından Muhammed’in evinin fotoğraflarını paylaşıyor ve bu paylaşım zamanla yayılıyor. Bunun yanında Muhammed’in daha güzel resimler çizebilmesi için boya ve tuval gibi resim malzemeleri yardımı yapabilirsiniz. Kendisi her boyutta tuval yardımına açık, boya olarak da -renk ayırmaksızın- akrilik kullanıyor. Bu malzemeleri göndermek isteyenler için adres: Anafartalar Mahallesi Kargalı Sokak No:27 06050 Altındağ/Ankara

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap