SON DAKİKA



Haber > Dünya > Husiler: BAE'deki ABD üssünü balistik füzelerle hedef aldık

Husiler: BAE'deki ABD üssünü balistik füzelerle hedef aldık

24 Ocak 2022 Pazartesi - 16:05




Yemen'deki iç savaşın taraflarından biri olan İran destekli Husiler, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) ABD hava üssü Ez-Zafra'yı balistik füzelerle hedef aldıklarını duyurdu.





Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamada bulundu.
Seri, 'füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) Suudi Arabistan ve BAE topraklarını hedef alan geniş çaplı bir askeri operasyon düzenlediklerini' ifade etti.
Açıklamasında, "ABD'nin BAE'deki Ez-Zafra Hava Üssü ve bazı hassas noktaları çok sayıda balistik füze ve İHA'larla hedef aldık" ifadelerini kullanan Seri, Suudi Arabistan'ın güneyindeki Şarura bölgesi ve farklı noktalara da balistik füze ve İHA'larla saldırı düzenlediklerini kaydetti.

BAE: İki füze imha edildi BAE Savunma Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada, Husilerin ülkeye gönderdiği iki balistik füzenin hava savunma sistemince etkisiz hale getirildiği, füze kalıntılarının başkent Abu Dabi çevresinde farklı alanlara düştüğü ve saldırı nedeniyle can kaybı yaşanmadığını ifade edilmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap