SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin cenaze töreni başladı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin cenaze töreni başladı

21 Mayıs 2024 Salı - 13:16




Azerbaycan ziyareti dönüşünde helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için Tebriz'de tören düzenlendi.





İran'da helikopter kazasında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan ve beraberindeki heyet için Tebriz kentinde tören düzenlendi.

Tebriz Şüheda Meydanı'nda düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı törende, kazada hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Tebriz Cuma İmamı Muhammed Ali Al-i Haşim ve Doğu Azerbaycan Valisi Malik Rahmeti için dualar edildi.

Sivil ve askeri yetkililerin katıldığı törende cenazeler büyük bir kalabalığın katılımıyla Şüheda Meydanı'ndan, Musalla Meydanı'na götürüldü.

Ne olmuştu? 

İran Cumhurbaşkanı Reisi, 19 Mayıs Pazar günü Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte bir barajın açılışını yapmak üzere sabah saatlerinde Azerbaycan'a gitmişti. Devlet televizyonunun haberine göre, Cumhurbaşkanı’nın helikopteri İran-Azerbaycan sınırında yer alan Doğu Azerbaycan vilayetinde kaza geçirdi. Cumhurbaşkanı Reisi’ye Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan da eşlik ediyordu. Abdullahiyan'ın yanı sıra helikopterde Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Cuma imamı ve Doğu Azerbaycan Eyaleti’nde Veliyyi Fakih Temsilcisi Muhammed Ali el-Haşim de yer alıyordu. 

Kazadan saatler sonra, helikopterde bulunan herkesin hayatını kaybettiği açıklandı. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap