A+ A-
Yorum
10

İran: İsrail'i cezalandırmak önceliğimiz

Yayın Tarihi: 08.08.2024 - 11:36
İran'ın BM Daimi Temsilcisi Said İravani, İsrail'in işgalini sona erdirmesi karşılığında saldırıdan vazgeçeceğine dair haberlere ilişkin açıklama yaptı. İrvani, ülkesinin İsrail'i cezalandırmayı ve bu ülkenin saldırılarının tekrarını önlemeye öncelik verdiğini söyledi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

İran ve İsrail hattında gerilim sürüyor...

İran'dan Gazze saldırılarının durması halinde İsrail'e saldırıdan vazgeçeceği iddialarına yanıt geldi.

"İSRAİL'İ CEZALANDIRMAK ÖNCELİĞİMİZ"

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Said İravani, Tel Aviv yönetiminin Gazze'deki saldırılarının kalıcı olarak durdurulması halinde Tahran'ın İsrail'e saldırı niyetinden vazgeçeceğine dair iddialara ilişkin, ülkesinin Gazze'deki işgalin sonlandırılmasını, İsrail'i cezalandırmayı ve bu ülkenin saldırılarının tekrarını önlemeye öncelik verdiğini söyledi.

İran'ın BM Daimi Temsilcisi İravani, Gazze'de ateşkes ve İsrail'in işgalini sona erdirmesi karşılığında bu ülkeye saldırı niyetinden vazgeçeceğine dair haberlere ilişkin Al Jazeera'ya açıklama yaptı.

İravani, "Önceliğimiz saldırıların kalıcı olarak durdurulmasını ve Gazze'deki işgal güçlerinin geri çekilmesini sağlamaktır. Ayrıca önceliğimiz Şehid Haniye suikastına karışan saldırganların cezalandırılmasıdır. Diğer önceliğimiz ise İsrail rejiminin terör saldırılarının tekrarını önlemektir." ifadelerini kullandı.

İDDİALAR ORTAYA ATILMIŞTI

İran'dan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastının ardından İsrail'e yönelik saldırı beklenirken, Tahran'ın Gazze'de İsrail saldırılarının kalıcı olarak durdurulması karşılığında saldırı niyetinden vazgeçeceğine dair iddialar ortaya atılmıştı.

Etiketler