A+ A-
Yorum
10

İsrail'den BM'ye ait okulla saldırı: 500'den fazla kişiyi öldü

Yayın Tarihi: 13.09.2024 - 09:56
Katil İsrail BM'ye ait okullara düzenlediği saldırılarda 500'den fazla kişiyi katletti
Kaynak:AA

İsrail saldırıları sonucu UNRWA'ya ait 190 tesis zarar gördü

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) ait 190 tesisin, İsrail'in saldırıları sonucunda kısmen ya da tamamen yıkıldığı bildirildi. 11 Eylül'de yapılan açıklamada, UNRWA Gazze Medya Ofisi Direktör Vekili İnas Hamdan, bu rakamın son derece endişe verici olduğunu dile getirdi.

Hamdan, savaşın başladığı tarihten bu yana UNRWA okullarına yönelik saldırılarda en az 563 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1790 kişinin yaralandığını belirtti. Ayrıca, İsrail saldırılarında 220 UNRWA çalışanının da yaşamını yitirdiğini, bu çalışanların yerinden edilenlere sağlık ve gıda yardımı sağladıklarını vurguladı. Hamdan, UNRWA'nın güvenli bir ortam sağlanmadıkça çalışmalarını sürdüremeyeceğini ve Gazze'deki insani durumun daha da kötüleşeceği uyarısında bulundu.

Aynı okul beşinci kez vuruldu

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, El-Cauni Okulu'na düzenlenen bir saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı. Bu okul, İsrail ordusu tarafından beşinci kez hedef alınmıştı.