SON DAKİKA



Haber > Dünya > İsrail'i vuran Husiler'den ilk açıklama: Tel Aviv artık hiç güvenli değil

İsrail'i vuran Husiler'den ilk açıklama: Tel Aviv artık hiç güvenli değil

19 Temmuz 2024 Cuma - 11:33




Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, İsrail'i Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik herhangi bir başka saldırı eylemine karşı uyararak, Tel Aviv'in, Yemen silahlarının menzili içinde olması nedeniyle artık güvenli bir yer olmadığını söyledi.





Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya Sarei, Cuma sabahı Yemen'in başkenti Sana'dan canlı yayınlanan bir televizyon konuşmasında, "İşgal altındaki toprakların derinliklerindeki bölgeleri ve tesisleri hedef almaya odaklanacağız." dedi. Sarei, “Yemen Ordusu, Tel Aviv'in artık güvenli bir bölge olmadığını ve silahlarımızın menzili dahilinde birincil hedef olmaya devam edeceğini beyan eder." diye konuştu.

Sarei'nin açıklamaları, Cuma günü erken saatlerde bir insansız hava aracının Tel Aviv'deki ABD konsolosluk binası yakınındaki bir alanı vurarak, İsrail hava savunmasının insansız hava aracını engelleyememesi nedeniyle bir kişinin ölmesi ve 10 kişinin de yaralanmasından sonra geldi.

Sarei, Yemen hava savunma birliklerinin Tel Aviv'i vurmak için ilk kez "Yafa" adı verilen gelişmiş ve radardan kaçabilen insansız hava aracını (İHA) kullandığını vurguladı. Sarei, operasyonu başarılı olarak nitelendirerek, istenilen hedeflere ulaşıldığını kaydetti.

Yemenli askeri yetkili, drone saldırısının Gazze'deki ezilen Filistinlilere ve onların yiğit direniş savaşçılarına destek vermek ve İsrail ordusunun kuşatma altındaki bölgedeki sivil nüfusa karşı gerçekleştirdiği katliamlara misilleme olarak gerçekleştirildiğini ekledi.

Sarei, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin hassas askeri ve güvenlik binaları da dahil olmak üzere “İsrail hedeflerinden oluşan bir bankaya” sahip olduğunu ve İsrail ordusunun Gazze'deki zulmüne ve günlük suçlarına yanıt olarak bu tür yapıları vurmaya devam edeceklerinin altını çizdi.


Askeri sözcü, “Yemen Silahlı Kuvvetlerinin Gazze'deki Arap ve Müslüman topraklarımızı savunan kahraman direniş savaşçılarına destek operasyonları devam edecek. Gazze'ye yönelik devam eden saldırılar durdurulana ve Filistinliler üzerindeki sıkı abluka kaldırılana kadar operasyonlarımız sona ermeyecek" diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap