SON DAKİKA



Haber > Dünya > Lübnan'dan İsrail'e, 48 saat sonra hava saldırısı başlatıldı

Lübnan'dan İsrail'e, 48 saat sonra hava saldırısı başlatıldı

02 Ağustos 2024 Cuma - 09:20




Lübnan topraklarından yaklaşık 48 saat sonra ilk kez roketlerin atıldığı İsrail'in kuzeyinde sirenler çaldı.





İsrail'in kuzeyinde, Lübnan'dan yaklaşık 48 saat sonra yeniden roket saldırısı başlatıldı ve bölgedeki sirenler bir kez daha çalmaya başladı.

İSRAİL HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ AKTİF HALE GELDİ

İsrail ordusundan yapılan açıklamada saldırıya ilişkin detay verilmezken, sosyal medyada Celile'nin batısındaki bir bölgede İsrail'e ait hava savunma sistemlerinin aktif hale geldiğini gösteren görüntüler paylaşıldı.

Bölgede hava savunma sisteminin roketleri imhası sırasında oluşan patlama sesleri duyulurken, resmi makamlardan can kaybı veya maddi hasar olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

HİZBULLAH SALDIRIYI ÜSTLENDİ


Öte yandan Hizbullah, resmi Telegram hesabından bir açıklama yayımlayarak saldırıyı üstlendi.

Açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Şemaa beldesine düzenlediği saldırıya misilleme olarak onlarca katyuşa roketinin ateşlendiği kaydedildi. Ayrıca İsrail'in yasa dışı Matzuva yerleşim biriminin de hedef alındığı belirtildi.

İSRAİL'DEN LÜBNAN'A TOPÇU SALDIRISI

Öte yandan Lübnan basını, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Ramia ve Ayta eş-Şaab beldelerine topçu saldırısı düzenlediğini yazdı.

Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail ordusuna ait hava araçlarının öğleden sonra Lübnan'ın sınır hattında yer alan Şemaa beldesindeki bir evi hedef aldığını bildirmişti.


Lübnan Sağlık Bakanlığı, Suriyeli bir ailenin ikamet ettiği evin hedef alındığı saldırıda 3 kişinin öldüğünü 5 kişinin de yaralandığını belirtmişti.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap