SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hamas'tan intikam sözü! Haniye suikastına misilleme mesajı: Cezasız kalmayacak

Hamas'tan intikam sözü! Haniye suikastına misilleme mesajı: Cezasız kalmayacak

31 Temmuz 2024 Çarşamba - 10:31




Hamas'tan misilleme açıklaması geldi! Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesi sonrası yapılan açıklamada Haniye suikastı "korkakça" olarak nitelenirken "Cevapsız kalmayacaktır" dendi.





Dünya Haniye suikastını konuşuyor. Gözler Hamas'tan gelen açıklamalara çevrildi. Yeni gelen açıklamaya göre Hamas, suikasta karşılık vermeye hazırlanıyor.

"CEZASIZ KALMAYACAK KORKAKÇA BİR EYLEM"

Hamas Siyasi Büro Üyesi İsmail Haniye, İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu korumasıyla birlikte hayatını kaybetti. Hamas’ın üst düzey yetkililerinden Musa Ebu Marzuk yaptığı açıklamada, Haniye suikastının "cezasız kalmayacak korkakça bir eylem" olduğunu ifade etti.

Sputnik'e demeç veren Hamas'ın Lübnan Basınla İlişkiler Sorumlusu Mahmud Taha, İsrail ordusunun Hamas lideri Haniye'ye yönelik operasyonu ABD'den yeşil ışık aldıktan sonra gerçekleştirdiğini ve tüm sorumluluğun hem İsrail'e hem de ABD'ye ait olduğunu belirtti.

İsrail'in Haniye suikastini Hamas'a baskı yapmak ve müzakerelerde kendi şartlarına uymaya zorlamak için gerçekleştirdiğini söyleyen Taha, İsrail ordusunun bu suçun bedelini çok ağır ödeyeceği uyarısında bulundu.

Haniye'nin öldürülmesinin yalnızca hareketin saldırganlığa direnme kararlılığını güçlendireceği ve Hamas'ın İsrail'e karşı direnişe verdiği desteği zayıflatmayacağı mesajını gönderen Taha, "Liderlerimizin öldürülmesi geçmişte bizi hiçbir zaman durdurmadı" diye anımsattı.


Haniye suikastine yanıt vermek için tüm seçenek ve senaryoların masada olduğunu anlatan Taha, "Beyrut'a saldırı da dahil yaşanan gelişmeler, başlatılmasından Washington'un da sorumlu olacağı geniş çaplı bir bölgesel savaşa yol açabilir. Filistinlilere birlik çağrısında bulunuyoruz, Siyonist düşman yalnızca güç dilinden anlıyor ve sert bir direnişle karşılık vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

SPUTNİK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap