SON DAKİKA



Haber > Dünya > Öldüğü iddia edilmişti! Eşref Gani'nin nerede olduğu ortaya çıktı!

Öldüğü iddia edilmişti! Eşref Gani'nin nerede olduğu ortaya çıktı!

17 Ağustos 2021 Salı - 10:57




Başkent Kabil'in düşüşünün ardından 4 araba dolusu para ile uçağa binip kaçan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin nerede olduğu ortaya çıktı.





Taliban'ın başkent Kabil dahil Afganistan'ı ele geçirmesinin ardından uçakla ülkeden kaçan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin nerede olduğu ortaya çıktı.
Daha önce Özbekistan'da düşürülen ve iki Afgan askerin yaralandığı uçakta öldüğü iddia edilen Eşref Gani'nin Tacikistan'a gittiği iddia edilmişti. Rus Lenta haber ajansı, Eşref Gani'yi taşıyan uçağın Tacikistan'a hiç iniş yapmadan, Duşanbe havalimanını tur atıp yönünü Umman'a çevirdiğini yazdı. 

Özbekistan, Türkmenistan ve İran hava sahalarından geçiş izinlerinin ayarlanmasının ardından Umman'a giden Eşref Gani'nin yanında ailesinin yanı sıra iki danışmanı, Kançılarya Şefi Mahmut Fazli ve Ulusal Güvenlik danışmanı Hamdullah Muiba'nın da olduğu belirtildi. 

İddialara göre Umman'a iniş yapan Gani ve beraberindeki kişilere siyasi sığınmacı statüsü verildi.

Diğer yandan  Rusya'nın Kabil Büyükelçiliği sözcüsü Nikita Ishchenko, Kabil Havalimanından uçağa binen Eşref Gani'nin 4 araba dolusu nakit parayla kaçtığını söylemişti. Ishchenko, paranın bir kısmının son anda pistte kaldığını da eklemişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap