SON DAKİKA



Haber > Dünya > Asansörde korkunç ölüm! Lityum pil önce alev aldı sonra patladı

Asansörde korkunç ölüm! Lityum pil önce alev aldı sonra patladı

26 Temmuz 2024 Cuma - 09:13




Çin'de elinde taşıdığı lityum iyon pil ile asansöre binen bir adam, pilin alev alıp patlaması sonucu yanarak can verdi. Olay anı asansör kamerası tarafından anbean kayda alındı.





Çin'in Guangzhou kentinde meydana gelen şoke edici olayın videosu sosyal medyada gündeme oturdu. Bir kişinin asansörde lityum pili taşırken meydana gelen patlama anını gösteren dünya genelinde viral oldu.

ROKET GİBİ ALEV ALDI

Söz konusu videoda, bir adamın lityum pil taşırken asansöre girdiği görülüyor. Birkaç saniye sonra ise pilden önce siyah bir duman ve ardından alevler çıkıyor. Bir roketin havalanmaya başladığı ateşleme anını andıran görüntüler pilin patlaması ve kabinin içini koyu siyah bir dumanın sarmasıyla son buluyor.

VÜCUDUNUN YÜZDE 90'I YANDI

Yerel medya kaynakları, olayın 2021 yılında meydana geldiğini talihsiz adamın olay sonrası hayatını kaybettiğini yazdı.


technave.com'da yer alan haberde kurtarma sürecinin tamamının yaklaşık 20 dakika sürdüğü, ağır yaralanan adamın tedavi için hastaneye gönderildiği belirtildi. Burada vücudunun yüzde 90'ında birden fazla alev yanığı, ciddi solunum hasarı, akut böbrek hasarı ve sol gözünde yanık teşhisi konulan adamın taburcu edildikten sonra 3 Kasım 2021'evinde hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi.

2016 yılında güvenlik gerekçesiyle yolcu uçaklarına lityum iyon pillerin sokulması yasaklanmıştı.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap