SON DAKİKA



Haber > Dünya > Sahte içkiden ölenlerin sayısı 255'e çıktı

Sahte içkiden ölenlerin sayısı 255'e çıktı

25 Mart 2020 Çarşamba - 18:07




İran'da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) koruduğu söylentileri üzerine kullandıkları sahte içki nedeniyle zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı 255'e çıktı.





İran resmi ajansı IRNA'ya konuşan Fars eyaletinin Acil Durum Merkezi  Başkanı Muhammed Cevad Muradiyan, eyalette 6 Mart'tan bu yana alkol zehirlenmesi  nedeniyle hastanelere başvuranların sayısının 592'ye yükseldiğini belirtti.
Bu kişilerden 72'sinin yaşamını yitirdiğini aktaran Muradiyan,  "Alkolün koronavirüs tedavisinde etkili olduğu söylentileri nedeniyle birçok kişi  hastanelere başvurdu." dedi.
 
 Fars eyaletindeki can kaybı Kovid-19 kurbanlarından fazla
 
Muradiyen'in verdiği son bilgilere göre, alkol zehirlenmesi nedeniyle  en çok ölümün yaşandığı Fars eyaletindeki can kayıpları, eyalette Kovid-19'dan  hayatını kaybedenlerin sayısını aştı. Fars eyaletinde şu ana kadar yaklaşık 25  kişinin koronavirüsten yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.
 
Öte yandan Tesnim Haber Ajansına konuşan Elburz eyaletinin Acil Tıbbi  Yardım Merkezi Başkanı Hasan Mededi, eyalette alkol zehirlenmesinden hayatını  kaybedenlerin sayısının 31'e çıktığını belirtti.
 
Kirmanşah İmam Humeyni Hastanesi Genel Müdürü Cevad Emini Saman da  eyalet genelinde alkol zehirlenmesi nedeniyle 30 kişinin tedavi altına  alındığını, bunlardan 2'sinin hayatını kaybettiğini aktardı.
 
Buşehr eyaletinin Başsavcısı Ali Hasanpur ise Aseluye kentinde şu ana  kadar 24 ve 27 yaşlarındaki iki gencin sahte içki kurbanı olduğunu ifade etti.
 
Huzistan'da 66, Doğu Azerbaycan'da 20, Erdebil'de 19, Rezevi  Horasan'da 13, Mazenderan'da 12, İsfahan'da 7, Kürdistan'da 6, Hemedan'da 4,  Hürmüzgan'da 1 kişinin sahte içkiden zehirlenerek yaşamını yitirdiği  açıklanmıştı. Böylece ülke genelinde ölenlerin sayısı 255'e çıktı.
 
Sahte içki soruşturmasında Ahvaz'da 17, Rezevi Horasan'da da 2 kişi  gözaltına alınmıştı.
 
Fars eyaletinde de geçen hafta güvenlik güçlerinin düzenlediği  operasyonlarda 50 bin litre alkolün ele geçirildiği ve üretici ya da dağıtıcı  oldukları belirlenen çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirilmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap