A+ A-
Yorum
10

Trump ile Putin, İran-İsrail savaşını görüştü!

Yayın Tarihi: 15.06.2025 - 08:35
ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İsrail ile İran arasındaki çatışmalarla ilgili görüştü. İki liderin telefon görüşmesi 50 dakika sürerken, Putin, İsrail'in saldırılarını kınadığını söyledi. Görüşmeyle ilgili Kremlin'den ve Trump'tan açıklama geldi. Trump, "Putin de benim gibi İsrail-İran savaşının sona ermesi gerektiğini düşünüyor. Ben de ona, kendi (Ukrayna ile) savaşının sona ermesi gerektiğini söyledim." dedi.
Kaynak:F5HABER

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Orta Doğu'daki çatışmalarla ilgili telefon görüşmesi yaptı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Trump ile telefon görüşmesinde İsrail ile İran arasında arabuluculuğa hazır olduğunu belirtti" ifadeleri yer aldı. Rus medyasında yer alan haberlere göre, Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov, Putin'in görüşmede İsrail'in İran'a yönelik saldırılarını kınadığını ve iki liderin İran'ın nükleer programına ilişkin görüşmelere geri dönmeyi göz ardı etmediklerini söyledi. Uşakov, yaklaşık 50 dakika süren görüşmeyi "anlamlı ve faydalı" olarak tanımladı.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA

Trump, Truth Social adlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Putin ile yaptığı telefon görüşmesini değerlendirdi.

Putin'in kendisinin doğum gününü kutladığını belirten Trump, telefon görüşmesinde İran'a yönelik konuştuklarını kaydetti.

Trump, "Putin de benim gibi İsrail-İran savaşının sona ermesi gerektiğini düşünüyor. Ben de ona, kendi (Ukrayna ile) savaşının sona ermesi gerektiğini söyledim." dedi.

Rusya-Ukrayna konusunda çok konuşmadıklarını aktaran Trump, "(Putin) Planlanan esir takaslarını yapıyor, her iki taraftan da çok sayıda esir derhal takas ediliyor." ifadesini kullandı.