SON DAKİKA



Haber > Eğitim > AKP'li Külünk'ten KPSS çıkışı: Köklü temizlik YÖK'ten başlamalı

AKP'li Külünk'ten KPSS çıkışı: Köklü temizlik YÖK'ten başlamalı

03 Ağustos 2022 Çarşamba - 10:49




KPSS'de soruların çalındığı iddiası sonrası ÖSYM Başkanı görevden alınmıştı. AKP'li Metin Külünk, YÖK'e yüklendi. Külünk, "YÖK Başkanı suskun, köklü temizliğin YÖK’ten başlaması şart" dedi.





Kamu Personeli Seçme Sınavı'da ( KPSS), Yediiklim Yayınevi'nin sorularının sorulduğu iddiası sonrasında  Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmıştı.

Skandal sonrası AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk'ten bir açıklama geldi. Twitter hesabından paylaşım yapan Külünk, YÖK'e yüklendi. Külünk, "YÖK Başkanı suskun, öyleyse bu köklü temizliğin YÖK’ten başlaması şart" dedi.

Külünk Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Güne Merhaba. KPSS soruları üzerindeki şüpheler, Sayın CB’mızın DDK’yı talimatlandırması ve ÖSYM Başkanının görevden alınması... Demek ki YÖK, çok ciddi anlamda gözden geçirilmek zorunda!

YÖK ve üzerlerinde kuvvetli şüphe olan üniversite yönetimleri, hem anlayış ve hem de bürokratik planında FETÖ’den arındırılmalıdır. Sızıntı ve saklanmış FETÖ unsurları, gizlendikleri yerlerde Sayın CB’mıza ve Cumhur İttifakı'na karşı kirli operasyonlarına devam etme peşindeler. Açık ve net! Fakat YÖK Başkanı suskun. Öyleyse bu köklü temizliğin YÖK’ten başlaması şarttır."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap