SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Akaryakıt fiyatlarını solladı! Vatandaşı zora sokacak zam!

Akaryakıt fiyatlarını solladı! Vatandaşı zora sokacak zam!

29 Ağustos 2021 Pazar - 12:09




Akaryakıta pompaya yansımayan yeni bir zam geldi. Akaryakıt zamlarına cebimiz dayanamazken süt fiyatları da moralleri iyice bozuyor.





Son dönemlerde gelen zamlar vatandaşın cebini boşaltıyor. Bir taraftan artan enflasyon diğer yandan Türk Lirası'nın yabancı para birimleri karşısında hızla değer kaybetmesi zamları da tetikliyor. 

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), 2 gün önce resmi twitter hesabından yaptığı duyuruda benzin fiyatlarına 27  Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 24 Kuruş zam geldiğini açıklamıştı. Ancak bu zam pompalara yansımadı. Son akaryakıt zammı pompalara yansımazken ceplere yansıyan bir diğer zam var: Süt zammı!

SÜT FİYATLARI CEP YAKIYOR

Market raflarında 1 litre tam yağlı süt fiyatı yaygın markalarda 8 lira 20 kuruş ile 8 lira 45 kuruş arasında değişiyor. Marketlerin kendi markalı sütleri ise 5.25-6.95-7.95 arasında değişen fiyatlara satılıyor. 2021 süresince sanayiciler yüzde 20’nin üzerinde fiyat artışı yaptıklarını ifade ederken, bu oranın, artan girdi maliyetlerine kıyasla oldukça düşük kaldığını belirtiyor. Diğer taraftan ise üreticiye verilen çiğ süt fiyatının yükseltilmesinin de fiyat artışında payı olduğu kaydediliyor. Üreticiler daha önce litre başına 2 lira 80 kuruş çiğ süt ödemesi alırken, temmuz ayında çiğ süt fiyatı aralık ayı sonuna kadar geçerli olmak üzere 3 lira 20 kuruşa çıkarılmıştı. Üreticinin beklentisi ise 3 lira 50 kuruş idi.

SÜT FİYATLARI AKARYAKIT FİYATLARINI SOLLADI


Zira yukarıda belirttiğimiz gibi bugün soframızdan eksik olmayan süt akaryakıt fiyatlarını solladı. Bugün bir litre akaryakıt fiyatı Ankara 7,82, İstanbul Avrupa Yakası'nda 7,74 İstanbul Anadolu yakasında 7,76. Bugün bir litre sütün fiyatı 8. 50 kuruşa dayanmış durumda.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap