A+ A-
Yorum
10

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin enerji dönüşüm vizyonunu anlattı

Yayın Tarihi: 18.09.2024 - 00:12
Bakan Bayraktar, Türkiye'de doğal gaz altyapısına, yer altı depolarına ve gazlaştırma ünitelerine büyük yatırımlar yaptıklarını belirterek, "Şimdi tüm tedarik portföyümüz, uzun vadeli boru hattı gaz sözleşmelerinden daha esnek uzun vadeli enerji sözleşmelerine dönüşüyor" dedi.
Kaynak:AA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ABD'nin Texas eyaletinin Houston kentinde düzenlenen Gastech 2024 enerji forumu kapsamında gerçekleştirilen Bakanlar Paneli'nde konuştu.

 

Türkiye'nin enerji sektöründe karşılaştığı 3 zorluktan bahseden Bayraktar, bunlardan ilkinin, ülkede evlerden sanayiye enerji talebinin artması olduğunu söyledi.

 

Bayraktar, ülkede birincil enerjinin 3'te 2'sinin ithalat kaynaklı olduğuna işaret ederek, bu sebeple Türkiye'nin enerjide ithalata bağımlı olduğunu dile getirdi.

 

Ülkenin enerji dönüşümü yolculuğuna değinen Bayraktar, Türkiye'nin karbon nötr ekonomi olmak istediğine dikkati çekti.

 

Bayraktar, bu 3 zorluğun üstesinden gelmek üzere politika geliştirdiklerini belirterek, "Küresel talebi karşılamak, bağımlılığı azaltmak ve enerji dönüşümü yolculuğunu ele almak için politika geliştiriyoruz. Dolayısıyla herhangi bir yönden gelen alternatif enerji çözümüne veya kaynağına hayır diyemeyeceğimiz bir konumdayız" diye konuştu.

Etiketler