SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Barış Soydan: Fed faiz artırınca dolar neden düştü?

Barış Soydan: Fed faiz artırınca dolar neden düştü?

05 Mayıs 2022 Perşembe - 11:44




ABD Merkez Bankası dün faizi 50 baz puan artırma kararı aldı. Karadan hemen sonra dolar düştü. Ekonomist Barış Soydan da dolarda yaşanan düşüşünün nedenlerini köşesine anlattı.





Ekonomi piyasalarının merakla beklediği karar dün açıklandı. ABD Merkez Bankası piyasa beklentisini yerine getirse de yıllar sonra faiz artırarak bir ilke imza attı. Karar sonrası dolarda bir geri çekilme meydana gelirken bunun nedenini ekonomist Barış Soydan açıkladı.

Fed 22 yıl aradan sonra Türkiye saati ile dün gece 21:00’de politika faizini 50 baz puan artırdı. Fed’in faiz kararı tüm dünya piyanlarını küresel finansın temel para biriminin dolar olması sebebiyle etkiledi. Normal şartlarda Fed’in faiz artırması doların yükselmesine neden olacakken dün açıklanan karar sonrası dolar gerileme yaşadı.

DOLAR NEDEN DÜŞTÜ?

Bu durumu Halk TV’yazarı Barış Soydan şu cümlelerle izah etti: FED faizi artırınca dolar neden düştü? Çünkü FED Başkanı Jerome Powell, karardan hemen sonra yaptığı basın toplantısında “75 baz puanlık faiz artırımı masada değil” dedi. Bu ne demek? “Faizi artırmaya devam edeceğim ama korkulduğu kadar yüksek oranlarda değil” demek. Doların düşmesine, altının yükselmesine neden olan şey işte buydu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap