SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Emeklilik borçlanmalarında süre değişiyor!

Emeklilik borçlanmalarında süre değişiyor!

12 Haziran 2024 Çarşamba - 10:02




MHP'nin TBMM'ye verdiği teklifle çalışanlara emeklilik hakkı için tanınan "borçlanma" sürelerinin değiştirilmesi ön görülüyor. Teklif TBMM'de kabul edilirse kadın çalışanlarda doğum borçlanmalarında süreler değişecek.





MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, kadınların işe giriş öncesi doğumlarını emeklilik sürelerine yansıtabilmeleri için borçlanma hakkı getirilmesini önerdi. Şanlıtürk, TBMM'deki konuşmasında bu düzenlemenin kadınların emeklilik sürelerini olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

Şanlıtürk, TBMM'de yaptığı konuşmada, kadınların işe başlamadan önce gerçekleştirdikleri doğumların da emeklilik haklarını etkileyecek şekilde borçlanma yoluyla hesaba katılmasını önerdi.

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, erkeklerin askerlik sürelerini borçlanırken zaman kısıtlaması olmadığını, ancak kadınların sadece işe giriş tarihinden sonraki doğumları için borçlanabildiğini ifade ederek, bu durumun kadınların sigorta başlangıcından önce yaptıkları doğumlar için de borçlanma hakkının yasal olarak düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap