SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 09.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 09.06.2024

09 Haziran 2024 Pazar - 09:02




Olaylar ve Yaşananlar | 09.06.2024





AK PARTİLİLERDE İMAMOĞLU’NU DESTEKLEMİŞ!

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Partili başkanlardan da oy aldığı için fark attı. Delege dağılımı dikkate alındığında İmamoğlu’na AK Partili belediye başkanlarının da oy verdiği ortaya çıktı. TBB’de büyükşehir, il ve nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçe belediyelerinin başkanları doğal delege kabul ediliyor. Seçilmiş delegelerle birlikte TBB’nin delege sayısı 868’e ulaşıyor. CHP 448 delegesi ile tek başına çoğunluğu sağladı. Ancak İmamoğlu CHP’nin delege sayısını 67 farkla geçerek 515 oyla seçildi. İktidarın desteklediği AK Partili Trabzon Büyükşehir Ahmet Metin Genç’i 250 oy alabildi. Bu 67 farkın içinde İYİ Parti, DEM Parti ve YRP’nin de etkisi var. Ancak AK Partili belediye başkanlarının da İmamoğlu’na destek verdiği belirtildi.

ÖĞRENCİLERE TATİL YOK

 Üniversiteler, haziran ayında kapılarını kapatıyor. İki milyonun üzerinde örgün öğretim öğrencisi eğitime yaz molası verecek. Ancak pek çok üniversite öğrencisi yaz aylarında çalışmak durumunda. Yazın çalışmak zorunda kalacak üniversiteliler, “Sıra arkadaşlarımızın bir kısmı yazı tatil yaparak geçirecekken bizlerin çalışmak zorunda kalması hiç adil değil” diyor. KTÜ’de okuyan bir çok öğrenci yazın memleketlerine gitmeyip Trabzon ve bölge de özellikle turizm tesislerine çalışarak yaz boyunca para kazanmanın derdine .Bir çok aile ise maddi zorluklar yüzünden evlatlarını yada üniversiten almak zorunda kalıyor yada iki evladı aynı okuyorsa birini tercih etme mahcubiyeti yaşıyor.

KTÜ İÇİN NE YAPIYORSUNUZ?

KTÜ Trabzon için çok önemli bir marka. Ekonomik olarak bu zor günlerde KTÜ’de eğitim ve öğretim gören öğrencilerimiz için neler yapıyoruz onlara nasıl kolaylık sağlıyoruz peki? Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Trabzon Üniversitesi’nde kurulan çorba çeşmeleri ile öğrencilere ikramda bulunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, sınav dönemlerinde öğrencilere simit ve kaşar peynir ikramıyla öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı oluyor.Peki Trabzon Esnaf Odaları Birliği -Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası-Trabzon Borsalar Birliği siz KTÜ için ne yapıyorsunuz Allah aşkına. Hangi taşın altına elinizi sokuyorsunuz?

CHP ERKEN SEÇİM İSTİYOR

CHP'de erken seçim için yol haritası tartışılmaya başladı. Erken seçimi halkın talebine bağlayan CHP yönetimi, bunu sağlamaya yönelik politikaları üretecek ve erken seçimin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı erken gönderecek bir sonuç üretmesi için çalışılacak. Türkiye’nin en temel alanlarda yaşadığı sorunların baş nedeninin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunu ifade eden CHP yetkilileri, şunları söylüyor:"AYM’nin bozma kararları, bugünkü sistemin ne kadar bozuk olduğunun göstergesi. Bu sistem, rejime kasteden bir sistem. Türkiye’nin tüm kurumlarının içi boşaltıldı, kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırıldı. Yasama yok sayıldı. Halkın erken seçim talebini şu anda ölçmek zor ama iktidarın ülkeyi yönetemez hale geldiği de ortada."

TRABZONSPOR’UN YANINDA OLACAĞIZ

Bursa’da Artvin desteği tam olacak. Bursa’da yaşayan Artvinliler 10-15 Haziran tarihleri arasında Bursa'da gerçekleşecek olan EBBL Final Grubu maçlarında Trabzonspor Basketbol Takımının yanında olacak. Basketbolda da başarılı bir sezon geçiren Trabzonspor, sezonu zaferle noktalamak istiyor. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak karşılaşmalar sonunda ilk iki sırayı alan takımlar Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanacak. Trabzonspor'un rakipleri; ABB Egospor, Bossan, Göcekspor, Tusaşspor ve Ünsped

EMEKLİ 15 BİN TL SEYYANEN ZAM!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin daha önce kendilerine verilmeyen 8.077 liralık seyyanen zam ve yüzde 5,7’lik büyüme oranı dikkate alınarak en az 15 bin lira seyyanen zam beklediğini söyledi. TÜED Başkanı Ergün, seyyanen zam beklentisiyle ilgili şunları söyledi:
“Seyyanen zam beklentimiz her zaman devam ediyor; çünkü yüzdeli artışlar, eşitsizliği daha da bozuyor. Ülke büyüyor; ancak emekli maaş artışları TÜFE’ye endeksli olduğu için bundan pay alamıyor. Büyümeden emekliye de pay verilmesi noktasında seyyanen zamma ihtiyaç var. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
3
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap