A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 08.07.2024

Yayın Tarihi: 08.07.2024 - 09:05 | Güncelleme Tarihi: 08.07.2024 - 07:03
Olaylar ve Yaşananlar | 08.07.2024

SUİÇMEZ KİMİ DESTEKLİYOR?

4 Ağustos 2024 tarihinde 15’inci Olağan Kurultayı'nı yapacak olan CHP Kadın Kolları Başkanlığına, mevcut başkan Aylin Nazlıaka ve Merve Kır’ın ardından bir aday daha çıktı. Birsen Temir Saraç, başkanlığa adaylığını açıkladı. Saraç, aynı zamanda “Dinlerin Esir Kadını” ve “El Alemden Ben Aleme” adlı iki kitabın da yazarı. CHP Kadın Kolları Başkanlığı seçimleriyle ilgili CHP Trabzon Milletvekili Avukat Sibel Suiçmez de devrede. Suiçmez, “Demokraside yarış olacak elbet ama kazanan CHP olacak, kazanan kadınlar olacak” mesajı verdi.

BİR VARSIN BİR YOKSUN!

Ali Savaş’ın cenazesinin ardından yazılanlara, paylaşımlara bakınca toplum olarak nasıl bir halde olduğumuzu görmek mümkün. Samimiyet ve dürüstlük artık hak getire. Dün başka, bugün başka yaşarken başka ölünce başka hallere giriyoruz. İnsanlar artık günlük bir yaşam telaşı içinde. O yüzden de öyle candan bağlıyız, dostuz, kankayız lafları hep bir aldatmaca. İş adamı Türkay Gümüş, Savaş’ın cenazesinde bir fotoğraf gösterdi. Bir yanında Ali Savaş, diğer yanında Cevat Ocak ve ortada Salih Çamoğlu dört kişilik bir kare. O kareden geride kalan sadece kendisi. Üç gazeteci de rahmetli oldu gitti. Hayat bu sevaplarımızlagünahlarımızla bir varız, bir yokuz.

İYİ PARTİ YENİ BİNASINA KAVUŞUYOR

İYİ Parti bugün Gazipaşa Zeytinlik Mahallesi’nde yeni binasına taşınıyor. Yeni binasına taşınan İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı geniş katılımlı bir törenle açılacak. Açılışa İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Ersin Beyaz, Hasan Toktaş, Hakan Şeref Olgun, Enver Yılmaz da katılacak. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Opr. Dr. Muhammet Erkan, “Türk siyasetinin içinde olduğu bu güvensiz karamsar ve kötü gidişatın tek ilacı, tek kurtuluş reçetesi İYİ Parti’dir. Kısa zamanda partimizin ne kadar güçlü, kararlı ve etkin olduğunu dosta düşmana göstereceğiz” dedi.

ENFLASYON ASLA DÜŞMEZ!

Elektriğe gelen yüzde 38'lik zam, akaryakıta peş peşe gelen zamlar enflasyonu nasıl etkileyecek? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in enflasyonun önümüzdeki aylarda düşeceği iddialarına en çarpıcı yanıt TESK Başkanı Bendevi Palandöken'den geldi. Palandöken, yaptığı açıklamada elektriğe yapılan zam ve akaryakıta yapılan ÖTV zammını değerlendirdi. Akaryakıta yapılan ÖTV zammının her ürünü etkileyeceği ortadayken, enflasyon düşecek açıklamaları gerçekleri işaret ediyor mu? Palandöken, “Bu zamlardan sonra enflasyonun düşmesini beklemek mümkün değil" dedi.

HABER MERKEZİ
 

Muhabir/Editör:Erol Taşkın