A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 07.07.2024

Yayın Tarihi: 07.07.2024 - 09:02 | Güncelleme Tarihi: 07.07.2024 - 07:00
Olaylar ve Yaşananlar | 07.07.2024

KARADENİZ’DE EN BAŞARILI BAŞKAN KİM?

CHP Genel Merkezinin örgüt yöneticileri ve Parti Meclisi üyeleri Hikmet Erbilgin ve Yalçın Görgöz Karadeniz turuna çıktı. Erbilgin ve Görgez Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar ve Gümüşhane İl Başkanı Özgür Deniz Demir ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptılar. Yerel gündemle ilgili fikir alışverişinde bulundular. Yol haritasını belirlediler. Çay ve fındık tarımını masaya yatırdılar. CHP’nin Karadeniz Bölgesinde en başarılı il başkanı olarak CHP Artvin Başkanı Orhan Yusuf Atan’ı gösterdiğinin de altını çizelim. 31 Mart yerel seçimlerinde Artvin merkez belediyesi ile birlikte 5 ilçeyi kazanan Atan başkan bu arada 14 Temmuz’da evladını evlendirmenin mutluğunu yaşayacak. İzel ve Ayhan kardeşlerimiz 14 Temmuz tarihinde Artvin’de evliliğe ilk adım atacak. Sibel-Süreyya Doğan ile Dilek-Orhan Atan çiftlerini bu aralar düğün telaşı sardı. Düğüne CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılması bekleniyor.

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, meydandaki işçilerin 'erken seçim' diye bağırdıklarını belirterek 'milletin sıkıntılarına çare olması durumunda' erken seçime gidilmesi gerektiği mesajını vererek erken seçim kozunu ileri sürmüştü. Peki AK Parti cephesinde erken seçim niyeti var mı? Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında "seçimler için dört yıl süre olduğunu" her fırsatta dile getiriyor. AK Parti’de, “cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ‘erken seçimin’ olmadığı, anayasada ‘seçimlerin yenilenmesi’ hükmünün yer aldığına” vurgu yapılıyor. AK Parti’nin gelecek dört yıl içerisinde “ilk iktidara geldiği yıllarda olduğu gibi icraatlar sürecini yürüteceği” ve başta artan enflasyonla mücadele olmak üzere, eğitim, sağlık, teknoloji, yargı gibi alanlarda yeni düzenlemeler yapmadan “seçimlerin yenilenmesi kararının alınmayacağı” dile getirilmekte.

EN DÜŞÜK MAAŞLI EMEKLİYE YİNE ZAM YOK!

Türkiye’deki yaklaşık 3,7 milyon emeklinin temmuz zammından yararlanamama riski bulunuyor. En düşük emekli maaşı alan ve kök maaşı 8 bin lira olan 1 milyon emeklinin zamdan hiç yararlanamama riski bulunurken 2,7 milyon emeklinin ise yüzde 24,73’ten daha düşük zam alması büyük tepki çekiyor. Ocak 2024’ten bu yana ‘en düşük emekli aylığı’ 10 bin TL olarak uygulanıyor. Kök maaşı örneğin 8 bin lira olan bir emekli de 10 bin lira aylık oluyor. Yüzde 24,73’lük enflasyon farkı kök maaşı 8 bin lira olan bir emekliye uygulandığında aylık eline geçecek para yine 10 bin lira olacak. En düşük emekli maaşının en azından 12 bin lira olması ile ilgili beklentiler oluşurken hükümetin bu konuda bir adım atıp atmayacağı henüz bilinmiyor.

BAŞBUĞ’A BEN ÖĞRETTİM

Türkiye’de de tartışma konusu olan işaretle ilgili Prof. Dr. Hanım Halilova’nın konuşması yeniden gündem oldu. MHP’nin kurucusu Alpaslan Türkeş’e Halilova Türkiye’de 2013 yılında katıldığı bir konferansta şunları söylemişti: "Bozkurt işareti, MHP'nin işareti değil. Bu Türklük işaretidir. Rusların simgesi ayıdır, Fransızların horozdur, İngilizlerin aslandır, Türklerin simgesi bozkurttur. Başbuğ'a (Alparslan Türkeş) bunu ben öğrettim. 1992'de Azerbaycan'a geldiğinde Azadlıq Meydanı'nda 1 milyon insan onu karşılamaya çıktı. Hepsi de bozkurt işareti yapıyordu. Türkeş Bey sordu 'Bu ne işaretidir', ben dedim 'Bu Göktürklerden gelen işarettir. Başbuğ böyle yaptı dedim 'Bunu metalciler yapar, böyle yapacaksınız'. O da beni kucakladı, güldü.”

HABER MERKEZİ

Muhabir/Editör:Erol Taşkın