SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Fındık fiyatları tepetaklak oldu: Piyasada güncel fındık fiyatları

Fındık fiyatları tepetaklak oldu: Piyasada güncel fındık fiyatları

07 Ekim 2021 Perşembe - 08:41




Fındık piyasası karışık. Fındık üreticileri fındığın fiyatının yükselmesini beklerken bir hayal kırıklığına daha uğradı. Serbest piyasada güncel fındık fiyatları düşüşe geçti. İşte fındık fiyatları.





Fındık alımları devam ediyor. Üreticiler TMO’ya sattıkları fındıkların bir kısmının ödemesi aldı fakat tüm alacaklarının yatırılmasını bekliyor. Hareketli günlerin yaşandığı fındık piyasasında fındık fiyatları istenildiği gibi gitmiyor. Yükselmesi beklenen güncel fındık fiyatları düşüşe geçti.

TMO fındık alım fiyatları açıklandığında serbest piyasada güncel fındık fiyatları 25-26 TL aralığında alıcı buluyordu. Bu seyirde giden fındık fiyatları düşüş bandına girdi. Serbest piyasada şu an güncel fındık fiyatı 23-254 TL aralığında işlem görüyor.

GÜNCEL FINDIK FİYATLARI NE KADAR?

8 milyonu aşkın insanın geçim kaynağı olan fındık, bu yıl üreticisinin yüzünü istediği gibi güldürmedi. Fındık fiyatları piyasası fiyatların artmasına kilitlenirken güncel fındık fiyatları bir anda düşüşe geçti. Türkiye, en yakın rakibinden 5 kat daha fazla üretim yapıyor ama fındık üreticilerinin istediği fındık fiyatları cebine girmiyor. Bu durum karşısında fındık fiyatları nereye gidecek, ne olacak gibi sorular ortaya çıkıyor.

Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda fındık alım fiyatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından katıldığı bir programda açıklanmıştı. TMO fındık alım fiyatları 50 randıman Giresun kalite kabuklu fındık için 27,00 TL, Levant kalite kabuklu fındık için 26,50 TL, Sivri kalite fındık için ise 25,50 TL olarak belirlenmişti.

FINDIK FİYATLARI DÜŞÜŞE GEÇTİ


TMO fındık alımına 1 Eylül’den itibaren randevu sistemiyle başlamıştı. TMO’nun ilan ettiği fındık fiyatı sonrasında üreticilerin gözleri serbest piyasada güncel fındık fiyatlarının ne olacağına çevrildi. İlk olarak Ordu fındık fiyatı  24-25 TL aralığında açıklanmıştı. İlerleyen günlerle beraber bugün Ordu’da güncel fındık fiyatı 23,50 TL’ye kadar geriledi. Fındık üretimi yapılan diğer illerde de fındık fiyatları üretici açısından pek iç açıcı değil. Diğer illerde de ortalama fındık fiyatları 23 TL ile 24 TL arasında alıcı buluyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi 1 Eylül tarihinden itibaren başlattığı fındık alım programına halen devam ediyor. Randevu usuluyla alınan fındıkların bir kısım ödemesi yapıldı ama üreticilerin tüm alacaklarının bir an önce ödenmesini bekliyor. Diğer yandan üreticileri serbest piyasada güncel fındık fiyatları için yükseliş bekliyordu ama fındık fiyatı düşüşe geçti. 

SERBEST PİYASA GÜNCEL FINDIK FİYATLARI YÜKSELİR Mİ?

TMO, üreticiden aldığı fındıkların ödemelerini 21 gün sonra yapıyor. TMO, ödemelere ilişkin bilgiyi sezon başında açıklamıştı. Üreticiler fındık fiyatları yükselecek mi diye beklerken uzmanlar okulların açılması ve gurbetçilerin ikametgahlarına dönüş yapmalarından dolayı eylül ayında serbest piyasada güncel fındık fiyatları için değişiklik olmayacağını değerlendiriyor. 

ŞehirGüncel fındık fiyatı

TMO güncel fındık alım fiyatı26,50 TL
Akçakoca23,00 TL
Çarşamba23,00 TL
Düzce23,00 TL
Fatsa24,00 TL
Giresun24,50 TL
Kocaeli23,75 TL
Ordu23,00 TL
Sakarya23,25 TL
Samsun24,40 TL
Trabzon22,50 TL
Terme23,40 TL
Ünye23,50 TL
Zonguldak23,75 TL


 


Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap