SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Fındık kabuğuna sığmayan kavga!

Fındık kabuğuna sığmayan kavga!

24 Temmuz 2015 Cuma - 09:10








Fındık fiyatları geçen yıl tarihi rekorlara uçarken, fiyatı düşürme peşinde koşan ihracatçılarla, üreticiyi korumak isteyen Ziraat Odası arasında fındık kavgası patlak verdi...

Fındık Tanıtım Grubu rekoltede uçtu, TZOB bombaladı. FTG’yi üreticinin alın teriyle oynamakla suçlayan TZOB Üyesi Kozoğlu, “Bu; ayıptır, günahtır, vebal almaktır” dedi...

OYUN İÇİNDE OYUN!

Fındık fiyatı geçen yıl tarihi rekorlara uçarken, fiyatı düşürmek adına ihracatçılar, ziraat odaları temsilcileri ve bilim adamları arasında sert rüzgarlar esiyor. Fındık daha dalda iken Karadeniz İhracatçılar Birliği ve Fındık Tanıtım Grubu 2015 yılı için 733 bin 246 ton rekolte tahmini yaparak fındık patlaması yaşanacağına dair kamuoyu oluşturmaya başladı. YAYGARAYA BAKIN! ■ 13 ilde yaklaşık 2 milyon kişinin ekmek kapısı olan fındıkta patlama yaşanacağına dair yapılan spekülasyonlar Fındık Tanıtım Gurubu ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında kavgaya neden oldu. FTG’nin rekolte tahminine karşı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), 2015 yılı tahmini fındık rekoltesini 590 bin 394 ton olarak açıkladı. 

Vebal alıyorlar

FTG’nin rekolte tahminini eleştiren TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, “Karadeniz İhracatçılar Birliği ve Fındık Tanıtım Grubu’na sormak lazım: Ne olmuştur da önceki tahminleri olan 713 bin tonu 20 bin ton artırmışlardır? TÜİK yüzde 25’in üzerinde bir tahminde nasıl bulunmuştur? Kimse üreticinin alın teriyle oynamasın. Bu; ayıptır, günahtır, vebal almaktır” ifadelerini kullandı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap