SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İşçi ve işveren ne istiyor? Asgari ücrete ara zam olacak mı?

İşçi ve işveren ne istiyor? Asgari ücrete ara zam olacak mı?

30 Mayıs 2024 Perşembe - 15:06




Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte çalışanların ara zam beklentisi arttı. Bir iş bulma platformu, gerçekleştirdiği araştırma ile işverenlerin ve çalışanların beklentilerini açığa çıkardı.





2024 yılının ilk yarısı geride kalırken, çalışanların gözü ara zamma çevrildi. Kamuoyunda ve çalışan kesimde ara zam merakı artıyor.

İstihdam platformu Eleman nokta net'in gerçekleştirdiği ankete göre çalışanların zam beklentisi yüksek. Ankete katılan çalışanların yüzde 82'si asgari ücrete zam yapılması gerektiğini düşünüyor.

Asgari ücrete zam olmasa bile özel sektör çalışanlarının ara zam beklentisi var. 3 binden fazla kişiyle yapılan ankete göre Temmuz ayında maaşına yüzde 50 zam bekleyenlerin oranı yüzde 51.

Anket katılımcılarının yüzde 30'u ise yüzde 37 oranında zam bekliyor.  Ankete göre "Zam yapılmazsa yeni iş ararım" diyenlerin oranı ise yüzde 52 oldu. İşverenlerin ise yüzde 42'si ara zam yapmayı düşünüyor.

Ankette zam yapmayacağını belirten şirket oranı yüzde 35 olurken, şirketlerin yüzde 23'ü ise henüz kararını vermedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap