SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kalıcı köy evlerinin inşaatına başlandı

Kalıcı köy evlerinin inşaatına başlandı

20 Mart 2023 Pazartesi - 09:47




Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’in Nurdağı ilçesine bağlı 7 köyde kalıcı köy evlerinin inşasına başlandığına ilişkin video paylaşarak, “Deprem bölgesinde sadece bina inşa etmeyeceğiz, o şehrin ruhunu da yansıtacak yaşam alanları kuracağız” dedi.





Kurum, sosyal medya hesabından, Gaziantep’in Nurdağı ilçesine bağlı 7 köyde 310 adet kalıcı köy evinin inşaasına başlanmasına ilişkin bir video yayımladı. Kurum mesajında, “Deprem bölgesinde sadece bina inşa etmeyeceğiz, o şehrin ruhunu da yansıtacak yaşam alanları kuracağız. Tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla, doğasıyla bu coğrafyayı yeniden ayağa kaldıracağız. 143 bin köy evimizi de bu anlayışla inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

2844 kalıcı konut

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre TOKİ, Emlak Konut ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü eliyle yürütülen çalışmalar kapsamında, Nurdağı’nda 935 adet ve İslahiye’de 1909 adet kalıcı konutun kurulacağı alanlarda zemin etüt çalışması yapılarak, ihale süreçleri tamamlandı. Nurdağı ve İslahiye’de kurulan yığma yapılar ve prefabrik evlerde de, günlük yaşamda ihtiyaç duyulan sosyal donatıların büyük bir bölümünün kurulduğu ve bir bölümünde tamamlanma aşamasına gelindiği bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap