18 Ocak 2022 Salı - 15:41
İzmir, her yıl ürettiği ortalama 300 bin ton kışlık sebze ile ülkede lider olurken, üretilen toplam kerevizin yüzde 45’i, brokolinin yüzde 42’si, ıspanağın yüzde 22’si, pırasanın yüzde 20’si, karnabaharın da yüzde 17’sini karşılıyor.
Kışlık sebze üretiminde öne çıkan ilçelerden Torbalı’da kereviz üretimi yapan çiftçilerden Ali Şınığ, bu yıl üretim maliyetlerinin yükseldiğini belirterek, “Bizim malımızın tarladan çıkış fiyatı 2 lira. İstanbul’da hale varıp pazara çıkıyor, 10 liraya satılıyor. ‘Bu para çok güzel’ diyorlar. Biz burada 2 liraya satıyoruz. Şu anda aracılar para kazanıyor” dedi.
Bir işçinin günlük 125 lira ücretle çalıştığını ifade eden Şınığ, “Pazarda kereviz 5 lira burada 2 lira. Ben burada üretiyorum. Ekiyoruz, biçiyoruz, mazot parası, gübre parası, işçi parası var. Mart ayından itibaren işçi paralarına da zam gelecek. Kadın işçi parası 165 lira, erkek işçi parası 200 lira olacak” şeklinde konuştu.
VİDEO
SON DAKİKA
ÇOK OKUNANLAR
© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.