SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Yeni mezunlara müjde

Yeni mezunlara müjde

24 Ekim 2015 Cumartesi - 09:45




Esas Grubu çatısı altında kurulan Esas Sosyal ile yeni mezun genç işsizlerin STK’larda çalışıp deneyim kazanmasına destek verilecek.





 Türkiye’de üniversite mezunları arasında yüzde 28.3 olan işsizlik oranı konusunda çözüm yollarına katkı sağlamayı hedefleyen Esas Sosyal’e ilişkin bilgi veren Esas Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı, 5 yıl boyunca gençlik ve istihdam konularına odaklanacaklarını söyledi. Bunların ilki olan “İlk Fırsat” programı kapsamında üniversiteden yeni mezun gençlerin STK’larda istihdam edilmesi için brüt 2 bin TL maaşı kendilerinin vereceğini anlatan Kamışlı, böylece gençlerin deneyim ve referans kazanmalarına yardımcı olacaklarını kaydetti. 5 yıl için 20 milyon TL bütçe ayırdıklarını dile getiren Kamışlı, şu an için 9 STK ile çalıştıklarını, Anadolu’dan da 20 üniversiteden mezun kabul edeceklerini belirtti. Kamışlı, “Bu yıl 15 öğrenci ile başlıyoruz. Bu rakamı ev hanımlarından holdinglere isteyen herkesin maddi destek verebileceği bir çatı projeye dönüştürmek istiyoruz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap