A+ A-
Yorum
10

12 Eylül'de mağdur olan partiyiz

Yayın Tarihi: 04.01.2015 - 05:21 | Güncelleme Tarihi: 05.04.2012 - 15:13
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Biz 12 Eylülde mağdur olan bir siyasi partiyiz. Genel başkanımız tutuklandı.
Mal varlıklarımıza el kondu, partimiz kapatıldı. Doğal olarak biz de mağdur sıfatıyla taraf olacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, Möwenpic Otel'de Bab-ı Ali Toplantına katılmak üzere Ankara'dan İstanbul'a geldi. Burada toplantı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını değerlendiren Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin; '12 Eylül ile ilgili müdahil oldunuz, bu konuda neler söyleyeceksiniz' şeklindeki sorusua, "12 Eylül davasına müdahil olmak bizim hakkımız. Sayın Başbakanın bundan rahatsızlık duymasını doğrusu biz pek anlayamadık. Biz 12 Eylül'de mağdur olan bir siyasi partiyiz. Genel başkanımız tutuklandı. Mal varlıklarımıza el kondu, partimiz kapatıldı. Doğal olarak biz de mağdur sıfatıyla taraf olacağız" diye yanıtladı. 
'12 Eylül referandumunda 12 Eylül darbesini yapanların yargılanamayacağını söylemiştiniz. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "12 Eylül'de sağlıklı bir yargılama yapılması ve hiçbir kuşku duyulmaması için bir önerge verdik. Önergede yargılanmasını istemiştik. AK Parti bizim o önergemizi reddetti. Gerekçemiz oydu. Şimdi ben Sayın Başbakana soruyorum; Bizim genelgemizi niçin engellediniz? Çıksın biri yanıtı versin" diye konuştu.
 
"Ben Sayın Başbakanımız için 'cahil' demiştim ama galiba biraz daha ötesini söylemek gerekiyor" diye ifade kullanan Kılıçdaroğlu, "Sivas davasının mağdurlarının avukatları şimdi hangi siyasi partide milletvekili olarak görev yapıyor, suç ortağı kim? Dönüp kendisine bakarsa, suç ortaklarını orada görecek" dedi.
 Haşim Kılıç'ın konuya ilişkin açıklamaları hakkında sorulan soruya da cevap veren Kılıçdaroğlu, "Haşim Kılıç'ın açıklamalarını, gecikmiş bir açıklama olarak görüyorum. Yargının kuşatılmasına karşı çıkacağını söylüyor. Demek ki yargı kuşatılmış. Sorum şu; bugüne kadar neredeydin? Sayın yargıçlar yargı kuşatılırken nerede idiler? Ama her şeye karşı gecikmişte olsa yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı için görüş bildirdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Oysa bu tepkiyi daha önce vermeleri gerekiyordu" diye konuştu. 
Bir gazetecinin 'Başbakan gazete kupürleriyle açıklama yapıyorsunuz diye sizi suçluyordu. Kendisi de bugün grup toplantısında gazete kupürleriyle açıklama yaptı neler söyleyeceksiniz?' sorusuna ise, "Yani bir insan 360 derece nasıl bu kadar kısa sürede çark eder anlamak mümkün değil. Gazeteleri alıp kendi grup toplantısında bize göstermedi mi? Üstelik 1940'lardeki gazeteleri. Şimdi bana; 'beni gazete kupüründen niye suçluyorsunuz' diyor. İnsan bu kadar kısa sürede çark etmez. Yani 24 sat bile aradan geçmiyor. 12 saat bile nerede ise zaman geçmemiş bu kadar kısa süre içerisinde gazete kupürü ile beni suçlayacaksınız ve sonra çıkacaksınız 12 saat önce bir gazete kupürü alıp bizi suçlayacaksınız; pes yani" diye yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı değerlendirmelerin ardından toplantıya katılmak üzere otele girdi.

Etiketler