SON DAKİKA



Haber > Gündem > 180 bin TL'lik Fahrettin Poyraz maaşını söyledi! Meğerse huzur hakkıymış

180 bin TL'lik Fahrettin Poyraz maaşını söyledi! Meğerse huzur hakkıymış

09 Ekim 2021 Cumartesi - 11:46




Tarım Kredi Kooperatifleri’nde denetleme sonrasında 180 bin TL'lik maaşıyla gündeme gelen Fahrettin Poyraz, maaşını açıkladı. Poyraz, "huzur hakkı" dedi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la markete giderek 1002 TL atıştırmalık ürün aldığı Tarım Kredi Kooperatif Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, aldığı maaşla gündemden düşmüyor. 

180 BİN TL MAAŞ ALDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Tarım Kredi Kooperatifleri’nde denetleme çalışmalarını başlatılmasının ardından, milletvekili emekli maaşıyla birlikte Tarım Kredi Kooperatifleri’nden aldığı maaş, ikramiye, teşvik primi ve üç ayrı yerden aldığı huzur hakkı ücretiyle birlikte (yolluk, yurt dışı harcırahları ve kart harcamaları hariç) aylık gelirinin 180 bin lirayı bulduğu ortaya çıkan Fahrettin Poyraz, iddialara cevap verdi.

POYRAZ HUZUR HAKKI ALIYORMUŞ

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'a konuşan Poyraz, huzur haklarıyla birlikte 12 bin+5.750 lira aldığını söyledi.


Görev yaptığı şirketleri ve nereden huzur hakkı aldığını gösteren tabloyu Fuat Uğur'a gönderen Fahrettin Poyraz, kanunlar uyarınca yönetim kurulu başkanı olduğu şirketlerin yalnızca birinden Gübretaş'tan 12.000 lira aldığını, ayrıca Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Personeli Sosyal yardım Vakfı’ndan da 5.750 lira huzur hakkı aldığını belirtti.

MAAŞINI REDDETMEDİ

Uğur’un sorduğu soruları yanıtlayan Poyraz, “Şu an kurumdan aldığım maaş iddia edilenin 1/4’ü mesabesinde." dedi.

Poyraz'ın ısrarla "Söğüt altın madeni yatırımları için yaklaşık 450 milyon dolarlık yatırım yapacağız" sözlerini kullanarak Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'u Söğüt'e davet etmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Gazeteci Uğur ise Poyraz'ın 1/4 cevabı üzerine, “Bu yatırımlar Türkiye’nin geleceği. Kolaylıklar dilerim. Ben de tabii fırsat bulursam çok görmek isterim. Sonuçta sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda maaşınızın 180/4 hesabından yola çıkarak huzur haklarıyla birlikte 62 bin 500 lira civarı olduğunu yazabilirim sanırım." ifadelerini kullandı. Poyraz ise Uğur'un bu ifadesini reddetmedi.


Poyraz şu ifadeleri kullanıyor:

"Örnek olması için söyleyeyim: Devam eden Söğüt altın madeni yatırımları için yaklaşık 450 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Her ay ciddi miktarlarda yatırım kararı alıyoruz. Ama aldığımız herhangi bir ücret de yok. Şu an kurumdan aldığım maaş iddia edilenin 1/4’ü mesabesinde. Ama mesele maaş vs. değil. Bu arada Söğüt ata toprağı buraya gitmediyseniz ziyarette bulunmakta mutlak fayda var. 

Tekrar hatırlatayım Dediğiniz gibi Söğüt konusu önemli. Mutlaka ziyarete beklerim."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap