SON DAKİKA



Haber > Gündem > 1997'de darbe bekliyordum

1997'de darbe bekliyordum

01 Mart 2013 Cuma - 08:57




Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı panelde, 28 Şubat’ın yıldönümünde o günlere ilişkin ilginç bir anısını anlatırken çarpıcı konuştu.





Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘Bin Yıllık Darbe!: 28 Şubat’ konulu panele katıldı. Gelinen noktanın 28 Şubat’ın faillerinden yargı önünde hesap sorulma günü olduğunu ifade eden Arınç, "Bunun konuşuluyor olması bile beni memnun ediyor. Yargının vereceği karar ne olursa olsun. Bugün 28 Şubat lanetli bir hale gelmişse artık bu Türkiye’nin önünün açıldığını gösteren zannediyorum en önemli olay" dedi. Arınç, "Süleyman Demirel de o günlerin baş aktörüydü. O günleri yaşayan bir canlı tanığı olarak çok üzüldüğümüzü, sıkıldığımızı ve kendi içerimizde çok kara günler geçirdiğimizi söylemeliyim. ‘Bu bir darbe miydi değil miydi’ sözleri... Siz emin olun 1997 yılının Haziran ayında bir darbe olacağı herkes tarafından o kadar güçlü söyleniyordu ki benim aklımdaki tarih ise 12 Haziran’dır. Pek çok milletveli Refah Partisi’nden bir tane bile değil ama DYP’lilerin yüzede 60’ı yurt dışına gitmişti. O tarihte Ankara’da bulunmamak, evlerinden alınmamak o kadar kafalarına yerleşmişti ki belki ANAP’lı milletvekilleri de vardı şüphesiz” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap