SON DAKİKA



Haber > Gündem > 2 kadın DEAŞ'lı Almanya'ya iade edildi!

2 kadın DEAŞ'lı Almanya'ya iade edildi!

16 Kasım 2019 Cumartesi - 09:14




Yabancı uyruklu teröristlerin ülkelerine iade işlemleri devam ediyor. Bu kapsamda Alman vatandaşı DEAŞ’lı iki kadın terörist, akşam saatlerinde ülkelerine gönderildi. Almanya'ya gönderilen terörist sayısı böylece 9'a ulaştı. Bu arada Almanya bugüne kadar 270 Alman vatandaşının YPG/PKK'ya katılmak için ülkeden ayrıldığını açıkladı.





Türkiye tarafından yakalanan yabancı teröristlerin deport işlemleri devam ediyor.

Türkiye'deki Geri Gönderme Merkezinde işlemleri tamamlanan Alman vatandaşı DEAŞ’lı iki kadın terörist, bu akşam ülkelerine gönderildi

Polis eşliğinde İstanbul Havalimanı'na getirilen teröristlerin sınır dışı işlemleri tamamlanarak saat 20.45’te uçağa bindirildi ve Frankfurt’a gönderildi.

Teröristlerin iade işlemleri kapsamında daha önce de Almanya, Danimarka ve ABD'ye bazı teröristler iade edilmişti.

Türkiye'nin sınır dışı ettiği Irak kökenli Alman uyruklu 7 yabancı terörist savaşçı dün Berlin'e ulaşmıştı.


MERKEL KONUŞTU

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Almanya'ya sınır dışı edilen yabancı terörist savaşçılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Merkel, bu kişilerle ilgili Terörle Mücadele Merkezinde güvenlik birimleri tarafından güvenlik değerlendirmesi yapıldığını söyledi.

"DEVREYE SOKARIZ"


"Böylelikle bu kişilerin bir tehdit oluşturmaması sağlanıyor." diyen Merkel, aksi bir durum yaşanması halinde de olağan mekanizmaların devreye sokulacağını kaydetti.

ALMANYA'DAN PKK/YPG İTİRAFI

Öte yandan Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatınca hazırlanan analizde, PKK/YPG saflarında yer almak için 2013'ten bu yana ülkeden ayrılanların sayısının en az 270 olduğu, bunlardan en az 22'sinin bölgedeki çatışmalarda hayatını kaybettiği belirtildi.

Çeşitli terörle mücadele operasyonlarında etkisiz hale getirilenler arasında Şiyar Gabar kod adlı Jakob Riemer, Sara Dorşin kod adlı Sarah Handelmann, Bager Nujiyan kod adlı Michael Panser de bulunuyor.

Analizde, PKK'nın 2002'den bu yana yasaklı terör örgütleri arasında yer aldığı da hatırlatıldı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap