SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Başkan Genç'ten Özgür Basın Mesajı

Başkan Genç'ten Özgür Basın Mesajı

23 Temmuz 2024 Salı - 14:40




Basında sansürün kaldırılışının 116. yılı nedeniyle mesaj yayımlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Özgür ve bağımsız basın, demokrasinin güçlenmesindeki önemli unsurların başında gelmektedir” dedi.





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 24 Temmuz 1908’de basından sansürün kaldırıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Ülkemizde Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanan 24 Temmuz tarihi, basın özgürlüğünün ve demokrasinin önemli kilometre taşlarından biridir. Bugünün anlamını sadece bir kutlama olarak değil, basının önemini hatırlamak ve basın özgürlüğünü desteklemek için bir fırsat olarak görmeliyiz. Özgür ve bağımsız basın, bilgiye erişim hakkını güçlendirir ve idareleri hesap verebilir kılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” Demokratik bir toplumun temel taşlarından biri olan basın özgürlüğünü koruyup güçlendirmek hepimizin sorumluluğudur. Bu vesileyle Trabzon’umuzda ve ülkemizde görev yapan ayrıca dünyanın her yerinde ülkemizi özveriyle temsil eden; yerelden ulusala tüm basın çalışanlarının bayramını kutluyorum.”

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap