SON DAKİKA



Haber > Gündem > 90 bin konut projesi başladı

90 bin konut projesi başladı

17 Ağustos 2013 Cumartesi - 18:17




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülke genelinde 90 bin konutu kapsayacak dev kentsel dönüşüm projesini Bursa'dan başlattı.





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülke genelinde 90 bin konutu kapsayacak dev kentsel dönüşüm projesini Bursa'dan başlattı. Başbakan Erdoğan, Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi'nin açılışında konuştu. İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları: 17 Ağustos depreminde kaybettiğimiz kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz.Depremler bize dersler verdi. O günleri hatırlayın. Deprem gece saat 3.00. Ama kriz merkezi sabah 6.30 da toplanabilmişti. Türkiye'nin çadır stoğu yetersiz kalmıştı. Haftalarca enkaz kaldırılamadı. Depremzedeler aylarca sokaklarda kendi imkanları ile barındı. Can kayıplarının kaydı bile tutulamadı. Afet sonrasında beceriksizliğin bedelini ödedik.İktidarımız AFAD'ı kurarak işlerin koordineli yürütülmesini sağladık. "DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR" Bizim ülkemiz deprem kuşakları üzerinde bulunan bir ülke. Bilim insanlarımız deprem konusunda önemli çalışmalar yaptılar. Hangi bölgede hangi fay hattında deprem beklenildiğini biliyoruz.Hedefimiz yara sarmaktan önce yara almamak olmalı.Bizim enkaz altından nasıl insan çıkarırız değil enkaz altında nasıl insan kalmaz buna yönelmemiz lazım. Deprem değil bina öldürür. Hükümet olarak kentsel dönüşüm projelerini bu amaçla başlattık. Sağlıksız, çürük binaları tek tek tespit ediyor bunları sahipleri ile anlaşarak yıkıyor yerlerine sağlam binalar inşa ediyoruz. Benim vatandaşıma insanca yaşabileceği binalar yapıyoruz. Niçin benim vatandaşım çürük binalarda yaşasın? "SAĞLIKSIZ TEK BİR BİNA KALMAYACAK" Türkiye genelindeki sağlıksız tek bir ev bina kalmayıncaya kadar bu projeyi sürdüreceğiz. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Ranta, yapmaya izin vermeyiz. Binaları yıkacağız. Buralarda yapacağımız binalar kibrit kutusu gibi binalar olmayacak. Osmanlı, Selçuklu mimarisi ile olacak. Öyle gökdelende olmayacak. Bursa'nın yerel mimarisine uygun düşecek. Buralarda oturanlar 'oh be özlediğim evime kavuştum' diyecek.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap