SON DAKİKA



Haber > Gündem > ABD'nin kuklası şimdi de İran

ABD'nin kuklası şimdi de İran

20 Ocak 2016 Çarşamba - 10:31








ABD istediği zaman istediği ülkeyi ‘büyük-küçük ‘demeden parmağında dıngıl-dıngıl oynatıyor. Helâl olsun adamlara. Bakın geçen şu ‘Rus uçağı düşürülme’ meselesinden tam bir hafta önce G-20 toplantısından sonra yazmıştım: “ABD, Türkiye üzerine oyun oynaması için Putin’i ikna etti”.

Yani Bayırbucak Türkmenleri’ni Rusya’ya ihale etti. Sonrasında uçak düşürme meselesi geldi. Şimdi soralım. “Acaba Türkiye bu anlaşmanın haberini aldı, işi çaktı, Rusya’nın taraf değiştiğini anladı mı?” Bu soruya “Evet, doğru, anladı” derseniz; demek ki defalarca TC sınırlarını ihlal eden Rus uçaklarına sesini çıkarmayan TC, bu çark etme meselesi yüzünden ‘vur emri’ni verdi. Olur mu olur.

Yani “ABD, Rusya’yı TC’ye karşı kullandı ve aramızı bozdu”. Şimdi burada biraz durun. ABD’nin Suriye meselesinde Türkiye’yi ve sayın Erdoğan’ı açıkta bıraktığını da hatırdan çıkarmayın. Gelelim İran meselesine... İran’da güya ‘nükleer silah yapılma seviyesinde Uranyum zenginleştirmesi yapıldığı’ gürültüsü ile İran’a en az on yıl tüm ABD yandaşları ile birlikte ambargo uygulandı. İran dış pazarlara dilediği gibi petrol ve doğalgaz satamadı. Yine Türkiye onunla ambargoya rağmen ticaretini yaptı fakat bizim Acemler yine kalleşliklerini gösterip, Türkiye’ye her zamanki gibi iki yüzlü davrandılar. Nerede? Suriye’de. İran, Hizbullah katilleri ile Bayırbucak Türkmenlerini katlediyor (Bunlar nasıl Müslümansa...).

Ha, dünya etme bulma dünyası değil mi? Rusya ile İran şimdi dost öyle mi! ABD bu dostluğu sineye çekmez arkadaş. Ne yapar? İkisini de bir kazanda fokurdatır. Nasıl fokurdatır? Ha, şöyle. Bakın şimdi, Rusya’nın en önemli kazanç kalemi ne? Petrol ve doğalgaz. ABD, Suriye’de Rusya’yı Türkiye aleyhine doldurdu mu? El-Cevap; Evet. Şimdi de İran’ın üzerinden ambargoyu kaldırdı ve tüm bankalardaki mal varlıklarını serbest bıraktı. E, adama sormazlar mı “İran nükleer bomba yapmaktan vaz mı geçti de ambargo kalktı?” diye. Yok tabii, gaye Rusya’yı ekonomik olarak çökertmek. Hani ABD, Rusya ile güya anlaşmıştı. Yok, ABD’nin dostu olmaz arkadaş.

Artık, İran Dünya’ya istediği gibi Petrol ve doğalgaz satacak değil mi? Zaten bu ara petrol fiyatları on yıl öncesi duruma geldi. Bir de İran serbest olarak petrolü satınca, fiyatlar hemen 30 doların altına düştü. Belki de daha da düşecek. Peki bu düşüş en çok kimi etkiler? Ambargo altındaki Rusya’yı etkiler. Zaten 30 dolar petrol varil fiyatı, Rusya’ya nerede ise maliyetine satıştı. Ya şimdi? Zararına satacak. E, “Rusya da petrol satmasın” dersen... Satmazsa, Rus ekonomisi zaten kötü, şimdi hepten batar. Haaa... Anladınız mı ABD nasıl “Tavşan’a kaç, tazıya tut” yapıyor. Önce Putin’i Türkiye’ye düşman etti, sonra baktı ki Rusya İran ile dost geçiniyor, kaldırdı İran’dan ambargoyu. Rusya batmış İran’ın umurunda mı? Elbette değil. Bunlar Acem, babalarına bile kazık atarlar.


İşte ABD, Rusya ile İran’ın dostluğunu petrol satışı ile bozacak, yazın bir kenara. Şimdi de bakalım Bay Putin, İranlı dostlarına “Yahu, fazla petrol satmayın da fiyatlar düşmesin, yoksa biz yandık” derse, İran ona “Olur dostum” diyecek mi? Asla demez, bunlar Acem çünkü. Peki Rusya bu ekonomi ile Esat’ı daha nereye kadar besleyecek? Yoksa yeniden zenginleşen İran mı Esat’ı finansa edip, Rusya’yı arkadan hançerleyecek? Bakacağız. Bendeniz geçen yazılarımda ne demiştim? “İran, Rusya ve Türkiye huzurları için Ortadoğu’da anlaşıp, beraber hareket etmelidir.” İşte bunu bilen ABD ve Obama üç devleti de ne edip etti, birbirine düşürttü mü? Buyurun şimdi cenaze merasimine bakalım...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap