SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdurrahman Dilipak'tan AKP'ye sert eleştiri: Al gülüm ver gülüm

Abdurrahman Dilipak'tan AKP'ye sert eleştiri: Al gülüm ver gülüm

25 Nisan 2022 Pazartesi - 11:01




Abdurrahman Dilipak, köşe yazısında AK Parti'ye sert eleştiride bulundu. Siyasetle "al gülüm-ver gülüm" yapıldığını belirten Dilipak, "kimisi gırtlağa kadar akçeli işlere karışmış" dedi.





Yeni Akit yazar Abdurrahman Dilipak, köşe yazısında cemaat kavramı üzerinden dikkat çeken tespitlerde bulundu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİYLE ANA BABAYA SAVAŞ AÇILDI

İstanbul Sözleşmesi ve Lanzorette ile oluşturulmak istenen "birey" kavramının cemaate, ana-babaya ve tüm akrabalara yönelik açılan bir savaş olduğunu belirten Dilipak, "Bugün yaşanan CEMAAT düşmanlığının arkasında aslında bu ŞEYTANİ AKIL(SIZLIK) var gibi!" dedi.

AK Parti eğitim sistemini eleştiren Dilipak, "Zaten eğitim kurumlarında maarif yok. Devlet bir yandan, partiler, menfaat kurumları bir yandan, İslam karşıtları öte yandan, tefrikaya düşmüş, ahlakı zaaf ve menfaat topluluklarının elinde oyuncak olmuş bir cemaatten kim hayır bekler ki." ifadelerini kullandı.

AL GÜLÜM VER GÜLÜM


AK Parti dahil, siyasilere yönelik eleştirilerini sürdüren Dilipak, şu ifadeleri kullandı:

"Herkes aynı bütünün parçaları olarak insanları hakka ve hayra çağıracaktı hani. Herkes kendine çağırıyor. 

Bunlar ittihada değil tefrikaya hizmet ediyorlar bu halleri ile. Kimi zaten uluslararası sistemin Truva Atı olmuş kimi gırtlağına kadar akçeli işlere karıştırmış. 

Siyasetle al gülüm-ver gülüm. Sünni’si, Alevi’si farketmiyor. Kimi zaten uluslararası sistemin taşeronu olmuş. Böyle bir cemaatten kim ne hayır bekler. Kendisi himmete muhtaç bir dede, nerdeki gayrıya himmet ede. 

Parti diyorsunuz, İngilizceden alınan “Part” parça demek. Bir bütünün parçası demek. 


Arapçası “Hizb”. Kısım ve aksam kelimeleriyle eş anlamlı olan hizb aynı zamanda parti anlamına da gelir. Kur’an-ı Kerim’deki 5 sayfalık bölüme “bir hizb” denir. Yani bir bütünün ondan ayrılmaz bir parçasına, cüz’üne Hizb / Parti denir. Bizde öyle mi, herkes birbirinin gözünü oymak için fırsat kolluyor.

Memleketi herkes diğerinin elinde kurtarmaya çalışıyor. Kimse kendi içindeki ötekinden beter ahlaksızlardan kurtulmak için kılını kıpırdatmıyor."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap