SON DAKİKA



Haber > Gündem > AB'nin sonu ikiyüzlülüğünden gelecek

AB'nin sonu ikiyüzlülüğünden gelecek

24 Ekim 2019 Perşembe - 16:09




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Kaymakamlık Kursu Kura Töreni"nde açıklamalarda bulundu.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

- Yeni kaymakamlarımıza görev hayatlarında başarılar diliyorum. Bizim gözümüzde başarılı kaymakam, görev yaptığı ilçeden ayrıldıktan sonra da uzun yıllar ismi hayırla anılan kişidir.

- Yedi düvele karşı dimdik ayakta durmaya devam ediyoruz. Kolay değil, 911 kilometre sınırımız var. Bu bağırıp çağıranların burada sınırı var mı?

- 911 kilometre sınırı olan bir ülke olarak taciz ediliyorsak buna sessiz kalamayız. Kazanırken de, kaybederken de kültürümüze uygun davranızır. Ecdadımızın vakarlı duruşundan asla taviz vermeyiz.

- 2. Dünya Savaşı'nda 50 milyon kişinin ölümünden sorumlu olanların bize insanlık dersi vermeye kalkmalarını acı bir tebessümle karşılıyoruz.  


- Türkiye'nin insani yaklaşımını zaaf olarak değerlendirenlere kadife eldivenimizdeki demir yumruğumuzu göstermekten asla geri durmayacağız. 

- Suriye'deki güvenli bölge gündemimize bugün girmedi, Obama döneminde girdi. 

- Kapıları açarız dediğimizde tutuşuyorlar. Vakti saati geldiğinde bu kapılar açılır. Hadi bakalım biraz da siz ağırlayın" - Avrupa Birliği'nin sonu ikiyüzlülüğünden gelecek.
 
- Bizim Suriye'de de Türkiye'de de Kürt kardeşlerimizle herhangi bir sorunumuz yok. Bizim işimiz terör örgütleriyle"

- Devasa ülkelerin liderleri bu teröristlerin başlarını yanlarına alıyorlar. Onlarla masaya oturuyorlar. Böyle bir şey olabilir mi?

- Siyasete ve diplomasiye olan saygımız gereği attığımız her adımdan önce muhataplarımızı bilgilendirdi. ABD'yi, Rusya'yı, İran'ı bilgilendirdik.


- Hani konuşuyorlar ya, 'Suriye Milli Ordusu ile ne işiniz var?' diye. Gördün mü şimdi ne işimiz olduğunu? Onlar Mehmtçiğimizi yalnız bırakmadı.
 
- ABD, bize bu teröristlerin bölgeden çıktığının belgesini yazılı olarak verdi.
 
- Terör örgütü bu bölgelerden ülkemizi taciz etmeyi sürdürürse biz kendi harekat planımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz.
- Mutabakatların amacına ulaşması terör örgütlerinin varlığının Suriye topraklarında tamamen sona erdirilmesine bağlıdır.
 
- YPG'li teröristlere üniforma değiştirterek karşımıza getirmeye kalkarlarsa bu oyuna gelmeyiz.
 
- Barış Pınarı Harekatı ile takke düştü, kel göründü. Türkiye'ye karşı öfke nöbetleri geçirenlere diyoruz ki 'Artık bu oyun bitti'

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap