SON DAKİKA



Haber > Gündem > Afad İzci Liderleri İle Buluştu

Afad İzci Liderleri İle Buluştu

01 Haziran 2012 Cuma - 17:12




İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Müdahale Şube Personelleri, Trabzon Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün isteği üzerine izci liderlerinin doğal afet





Eğitime İl Afet ve Acil durum Müdürlüğü’nden 9 personel ile İl ve İlçelerdeki İzci Liderlerinden 16 Öğretmen katılmıştır. İlk gün “Afetlerde Ekipler Arası Koordinasyon, Arama Kurtarma Hizmetlerinde Arama Kurtarma Metodları, Arama Kurtarmada Kullanılan İpler ve Düğümler, İp İstasyonu Kurma, Gece Tatbikatı (Dereden Yaralı Kurtarma) uygulamalarına yer verilmiş ve katılımcıların eğitime dahil olması sağlanmıştır. Gece Tatbikatı, gerçeğe uygun olarak tasarlanmıştır. Konu olarak; dere içine arabasıyla uçan kazazedeyi bulunduğu yerden kurtarmayı içermiştir. Tatbikatta; mahsur vatandaş için ip istasyonu kurulmuş, yaralıya ulaşmış, sağlık ekibine haber verip kontrolünü gerçekleştirmesini sağladıktan sonra sedye yardımıyla yaralı bulunduğu alandan kurtarılmıştır. İkinci gün, “İlimizde Oluşabilecek Doğal Afetlere Karşı Genel Müdahale Yöntemleri, Enkaz Alanlarından Kazazedeyi Tahliye Etme, Sedye Taşıma Usulleri, Uçurumdan Kazazede Tahliyesi” konuları hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca farklı bölgelerde kurulan iki ip istasyonu tatbikatına yer verilmiş ve tüm katılımcılar, tatbikata dahil olmuştur. Eğitim ve tatbikatlar başarıyla tamamlanmış olup yapılan değerlendirmeler neticesinde katılımcıların eğitimlerden memnun kaldığı bilgisine ulaşılmış ve devamı talep edilmiştir. Bu neticede planlama dahilinde yeni tatbikatlara yer verilecektir. Katılım sağlayan İzci Liderlerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak teşekkür ederiz.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap