SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti Sözcüsü Çelik: Bütün haksız girişimlere sonuna kadar karşıyız

AK Parti Sözcüsü Çelik: Bütün haksız girişimlere sonuna kadar karşıyız

02 Mart 2022 Çarşamba - 13:39




AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündem dair önemli açıklamalarda bulunuyor. Çelik Ukrayna'daki Rusya saldırısı ile ilgili olarak, 'Bütün haksız girişimlere sonuna kadar karşıyız.' dedi.





AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gazetecilere açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya gelmişti.
 

Çelik’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Cumhurbaşkanımızın Ukrayna  ile ilgili yoğun bir mesaisi var. Bugün de görüşmeler olacak. Haksız girişimlere sonuna kadar karşıyız. Tarafımız prensiplere dayanıyor. Meşru egemen devletin egemenlik haklarının gasp edilmesine karşıyız. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün hedef alınmasına karşıyız.

Türkiye'nin diplomatik olarak anahtar olmasının altı çizilmiştir. Buna destek verilmediğini görüyoruz. Türkiye'nin bütün taraflarla konuşabildiğini ifade ediyorlar. Barış için müttefiklerimiz Türkiye'ye destek vermediğini görüyoruz. Biz hem batı ile hem doğu ile görüşebilen bir ülkeyiz.


Cumhurbaşkanımız işgale ve darbeye karşıyız derken ne Ukrayna’nın ne de Rusya’nın zarar görmesini istemeyiz diyor. Cumhurbaşkanımızın diplomatik girişimleri ateşkesin sağlanmasına yöneliktir. Şimdiye kadar Türkiye BM kararlarına katılmıştır. Türkiye bunu kendi açısından değerlendirecektir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap