SON DAKİKA



Haber > Gündem > Alkol yasası üzerine konuştu

Alkol yasası üzerine konuştu

27 Mayıs 2013 Pazartesi - 12:08




Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da katıldığı bir programda, alkollü içki satışına yapılan yasal düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu.





Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Akhisar ilçesinde Hilaliye Eğitim Vakfı Külliyesi'nin temel atma törenine katıldı. Törene Arınç'ın yanı sıra, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, AK Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Uğur Aydemir, Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ve vatandaşlar katıldı. Törende yaptığı konuşmasında, alkollü içki satışına yapılan yasal düzenlemeye değinen Arınç, "Mevcut anayasanın bile bazı maddeleri çok önemli, devlete görev veriyor. O da gençliğin korunması görevidir. Ailenin korunması mutlak gereklidir ama gençliğimizin de alkol, fuhuş ve uyuşturucudan mutlaka korunması gerekiyor. Maalesef son yıllarda şu veya bu sebeplerle, sizler bu sebepleri çok daha iyi biliyorsunuz, gençlerimizin sigarayla, alkolle, uyuşturucuyla tanışma yaşı maalesef çok küçük yaşlara kadar geriledi. Bu endişe edilecek bir durumdur. Hiçbir anne ve baba evladının bu tür kötü alışkanlıklarla karşı karşıya gelmesini istemez. Şüphesiz herkes içmek istiyorsa, içkiyi bir şekilde temin edecek ve içecektir kendine göre. Ama bizim vazifemiz, devlet olarak bu içkinin belli yaşlarda çocukların, gençlerin hemen ulaşabilecekleri yerlerden kaldırılmasıdır. Bu bir tedbirdir" dedi. Tedbirlerin televizyonlara, yayın ve reklam araçlarına kadar gidebileceğini ifade eden Arınç, "Bir ucu okullarda eğitimle ilgilidir; bir ucu satışının, reklamının, dağıtımının yapılmasıyla ilgilidir, bir ucunda da büyük içki ve alkollü içki üretenlerin milyar dolarlık reklamlarının gerektirdiği tüketimle ilgilidir. Hükümetimiz bütün bunları düşündü ve çocuklarımızı, gençlerimizi uyuşturucudan, alkolden, kötü alışkanlıklardan korumak için 3-4 gün önce TBMM'den önemli bir kanunu geçirdi. Bu kanunu çıkardığımız için bizi 4. Murad'a benzetenler olabilir. Yasakçı bir zihniyet olarak suçlayanlar da olabilir. Ama yaptığımız işle iftihar ediyoruz. TBMM çok hayırlı bir iş yapmıştır. Meclisimizi huzurlarınızda kutluyorum. Bunu yasakçılık olarak görenler varsa ve her şeyi içkiden ibaret bir dünya olarak kabul edenler varsa, onları da kınıyorum. Yaptığımız iş doğrudur" şeklinde konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap