SON DAKİKA



Haber > Gündem > Anlatımda vekiller ve siyasiler zorluk çekiyorsa…

Anlatımda vekiller ve siyasiler zorluk çekiyorsa…

15 Mart 2017 Çarşamba - 07:23








Dar zaman içerisinde halka anlatılmaya çalışılan ‘evet’leri izlediğimizde takip ettiğimiz seçilmiş siyasetçiler referandum sürecini halka anlatırlarken düşünceleri başka tarafta vücut dilleri ve de söylem mimikleri başka tarafta olunca olayın içesindeki endişelerin şifreleri de çözülmeye başlayınca vatandaş ‘dur arkadaş’ diyerek söz ister...

Cevaplamalarını istedikleri sorular sorulduğunda işte burada film kopuyor. Renkli filmden siyahbeyaz Western kovboy filmine geçiliyor gibi algılıyor insan.

 Vatandaş diyor ki, ‘Bir türlü akışı içerisinde kelimeler, sözcükler yan yana aynı yoldan gidemediğini görüyoruz. Halen vallahi de tallahi de AK Partiliyim, yerel seçim olsun genel seçim olsun oyum yine de AK Parti’nindir. Lakin benim vekilim, benim siyasetçim bu konuda bizlere referandumu anlatmada zorlanırken endişeli de olsam düşünmem lazımdır’ Bir kenara çekilerek durumuna bakıldığında vatandaşın zaman akışı içerisinde suskunluğu elzem olarak gördüğü gözlemleniyor.

Kuzuların sessizliği ile ters orantılı olarak diğer hayvanların sezgileri gibi öncesinden depremlerin habercisi olmadığından bir sessizliktir ki referandum süreci çok farklı cevapsız soruların gölgesinde kalıyor. Referandum süreci olmakla olmamak arasında gidip gelirken top yine de hür iradesini kullanacak olan vatandaşın sağ duyusunda saklanıyor.

Kısa kesitler...


Şimdi vatandaş gözlemliyor!

18 Nisan’da terör bitecek...

Madem nasıl biteceğini biliyorsunuz, şimdi bitsin. Terörün hangi ülkeye faydası olur, terör insanlık suçudur. Bunu kim ister?

İktidar neyi yapmak istedi de yapamadı söyler misiniz? Söyleyemeyiz!

Bizler vatandaşın tercümanlarıyız sadece izleriz.


18 yaşındaki gençler vekil olacak. Ablası abisi Boğaziçi, İstanbul Teknik, ODTÜ Siyasal mezunu işi yok, onlara iş mi bulacak?

Meclis’te Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Bütçe Plan Komisyon Üyesi mi olup milletine ve ülkesine hangi bilgi donanımla hizmet edecek? Bilemeyiz! Sadece  bildiğimiz maaşları olacak, annelerinden babalarından para istemeyecekler.

O zaman, 600 değil 150 bin vekil olsun da hiç değilse istihdam sağlansın.

İnsanlarımız iş-aş bulsun der vatandaşlarımız!

Sokağın fotoğrafı böyle iken şuan yüzde 17 kararsız seçmenimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için keskin ve de zor virajda bir imparatorluğun bitiminde kanla canla millet olan milleti adına karar verecektir.


Hadi hayırlısı yüce Allah hayırlara vesile eder inşallah.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap