SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'Ara seçime' mi gidiliyor? Özgür Özel'den dikkat çeken açıklama

'Ara seçime' mi gidiliyor? Özgür Özel'den dikkat çeken açıklama

08 Şubat 2022 Salı - 18:22




CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 11 milletvekilinin istifası durumunda ara seçime gidileceğini yönündeki iddiaları değerlendirdi.





CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek, 11 milletvekilinin istifası durumunda ara seçime gidileceğini yönündeki iddiaları ele aldı. Bolu Belediye Başkanı  Tanju Özcan’ın “11 tane cesur yürekli milletvekili lazım. 11 vekil istifa ederse 30 milletvekiline ulaşacak boşalan vekillik sayısı, bu durumda da TBMM ara seçim yapma kararı alacak. 11 cesur yürek kim olabilir?” sözlerini değerlendiren Özgür Özel önemli tespitlerde bulundu.

MİLLETVEKİLLERİNİN YÜZDE BEŞİ

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in dikkat çeken açıklamaları şu şekilde:

"Zaman zaman bir Sine-i Millet tartışması yürütülüyor. Bu konuda geçmişte Tanju Bey’in de ifadeleri vardı. Bu yaptığı açıklama şöyle bir yanlış anlaşılmayı doğurmasın. Anayasa, Meclis’te bulunan milletvekillerinin yüzde beşinin, yani 30 milletvekilinin boşalması durumunda, seçimlere bir yıl kalmamışken ara seçime gidileceğini söylüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap