SON DAKİKA



Haber > Gündem > Arap şehri ve uyuyan Trabzon!

Arap şehri ve uyuyan Trabzon!

10 Kasım 2015 Salı - 09:54








Turist olarak herkese kapımız sonuna kadar açık. Ama Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bölgesinde Arap ya da Amerikan şehri deyince, dur bakalım orada!

Petrol zengini Arap ülkelerindeki yüz milyarlarca dolarlık yüzer-gezer sermayeden pay kapmak isteyen Hükümet, kapıları sonuna kadar açmış. Tabi zihniyet yakınlığının da etkisi vardır bu işte. Doğu Karadeniz yaylalarını yabancı sermayeye peşkeş çekmek için devreye sokulan Yeşil Yol da, bu programa altyapı hazırlamayı amaçlıyor.

ARMADA VE TURUP

Bizzat hükümet tarafından davet edilen ya da korunan şirketlerden biri Armada. Cumhurbaşkanı başbakanken söylemişti ya, ‘’Benim görevim ülkeyi pazarlamak’’ diye, işte hedef yerlerden biri Trabzon, Arap sermayesine ‘’pazarlanıyor’’

Armada Grup’a çağrıyı Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası yapmış. Gruba Trabzon’un en özel yerlerinden biri gösterilmiş: Araklı’nın Turup bölgesi. Kimin toprağını kime gösteriyorsunuz?


Turup, Trabzon ve Rize’nin çöplüğü yapılmak istenmiş, ancak Araklılı direnerek bu akıldışı projeyi engellemişti.

Trabzon’un en nadide parçalarından biri Turup, belki de Armada Grup’a verilecek. Proje Başbakanlık’ta. Şirket burayı ‘’özel bir bölge’’ olarak düzenlemek istiyor. İçine hastane, otel, rezidanslar, alışveriş merkezleri, at çiftliği, üniversite ve benzer tesisler kuracak. Adına Arap Şehri diyorlar.

Trabzon halkı ne ile karşı karşıya olduğunun farkında mı? O ‘’özel alan’’ yapıldığında Trabzon halkı oraya bugünkü gibi rahat gi-re-me-ye-cek. Belki de hiç gi-re-me-ye-cek. Orada kimin yasaları geçerli olacak?

VALi BEY NE DİYOR?

Sadece Armada’nın başkanı Muhammet Raıf Hakmi değil, Trabzon Valisi de ‘’Arap şehri’’nden söz ediyor. Arapların ve Trabzon halkının birbirlerine çok yakın olduğunu öne sürüyor. Şaka mı bu? Neyimiz benziyor?


BU SATIŞ YASAL MI?

Geçen hafta, Trabzon Çimenli’de yapımı süren Kasır şirketine ait 610 dairelik Al ajaji Blue Green konut projesi, 70 milyon dolara Suudi Almassoud Yatırım ve İnşaat Şirketi’ne satıldı. Arapların binlerce konut, yüzlerce dönüm arazi aldığı, birçok inşaat şirketinin ya ortağı ya da gizli sahibinin Araplar olduğu öne sürülüyor. Bunlar normal mi? Devletin bir sınırlaması, düzenlemesi yok mu? Herkes istediği gibi satış yapabiliyor mu?

UYU SEN TRABZON

Bu yatırım falan değil, resmen Türkiye’nin- Trabzon’un Arap ya da başka bir sermayeye devridir. Bugün para kazanma hırsıyla mülklerin satışını yapanlar, yarın bu topraklardan sürgün edilecektir.

Her yanı özel alanlarla kapatılmış, en güzel yerler Arap ya da başka sermaye gruplarına satıldığı, vatanımızda ikinci sınıf insan muamelesi gördüğümüz günler uzak mı sanıyorsunuz?


Varlığın ve geleceğin için ne pazarlıklar yapılıyor? Sen uyu Trabzon, uyu sen Türkiye! Buna eyvallah diyorsanız, satın gitsin!

Beğendim
3
Sevdim
0
Beğenmedim
3
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap