SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Genç: Çocuklarımız İnandığımız Değerle Yetişiyor

Genç: Çocuklarımız İnandığımız Değerle Yetişiyor

02 Ağustos 2024 Cuma - 17:29




TÜGVA yaz okulları kapanış programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Şu anda yetişmekte olan nesil, üzerimizde olan sorumluluğu ülkemizde ve bütün yeryüzünde ifa edecektir” dedi.





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Trabzon İl Temsilciliği tarafından düzenlenen yaz okulları kapanış programına katıldı. Programda ayrıca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Trabzon Milletvekilleri Yılmaz Büyükaydın ve Vehbi Koç, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, TÜGVA Trabzon İl Temsilcisi Hakan Özgören, öğretmenler, veliler ve öğrenciler yer aldı. İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda öğrenciler, çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. 

FİLİSTİN’DE İNSANLIK KATLEDİLİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Şu anda yetişmekte olan nesil, üzerimizde olan sorumluluğu inşallah yarın ülkemizde ve bütün yeryüzünde ifa edecektir. Böyle düşünüyoruz ve inanıyoruz. Çünkü bizim ecdadımız, hem inandığı değerleri hem de medeniyetinin yüklediği sorumluluğu sadece kendi insanları için değil, bütün insanlar için yerine getirdi. İnsanlığa ait değerleri yeryüzünde hakim kıldık. Ama maalesef şu anda insanın en temel hakkı olan yaşama hakkı elinden alınıyor. Çok hüzünlüyüz, çok üzüntülüyüz. Müslüman kardeşlerimiz yerle yeksan olmuş. Çocuk, kadın, yaşlı demeden savaşın hukuku alt üst edilerek mazlumlar şehit ediliyor. Allah o şehitlerle beraber cennetinde buluşmayı bize nasip eylesin. Çocuklarımızın, gençlerimizin normal müfredatın dışında da inandığımız değerlerle beraber yetişmesi için büyük bir gayreti ortaya koyan TÜGVA’nın tüm yetkililerine ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

İÇİMİZ KAN AĞLIYOR

Törende konuşan Trabzon Milletvekillerinden Karaismailoğlu, çocuklara seslenerek, “Filistin'de yaşananlar nedeniyle içimiz kan ağlıyor. Hepinize büyük iş düşüyor. TÜGVA gibi eğitim kurumlarında vatan millet aşkıyla eğitimlerini tamamlayan sizlerin içinden önümüzdeki yıllarda Recep Tayyip Erdoğan'lar çıkacak” dedi. Milletvekili Şen, “TÜGVA'nın sivil toplum kuruluşları arasında çok önemli yeri vardır. Yapılan çalışmaları takdirle karşılıyorum. Çocuklarınızı ne olursa olsun TÜGVA' ya verin” diye konuştu. Milletvekili Büyükaydın, “TÜGVA adına yapılan çalışmaları olumlu buluyoruz. Kimliğinizi kazanarak ülkemizin geleceğine katkı sağlayan sizler olacaksınız. Sizlerle gurur duyuyorum” dedi. Milletvekili Koç, “Büyüklerinizin rehberliğinde bayrağımızın kıymetini bilerek gece gündüz tanınan imkanlarla kendimizi en iyi şekilde yetiştirenlere, dünyanın neresinde olursa olsun garibana el kaldıranlara fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ise, “Bu okullar ve bu eğitimler sayesinde nice nesiller yetişiyor. Bu bilinçle yetişen neslin içinde nice şehitler çıkacak” şeklinde konuştu. 

KADİM TARİHİMİZDEN İLHAM ALDIK

TÜGVA Trabzon İl Temsilcisi Hakan Özgören de, “12 ilçede, 56 okulda ve 218 eğitmenle, 8 bin 323 öğrencimizle yaz okulumuzu gerçekleştirdik. Bu başarı hepimiz için gurur kaynağıdır. Kadim tarihimizden ilham alarak gençlerimizi geleceğe hazırlamak için büyük bir gayretle çalıştık. Öğrencilerimiz, hem manevi hem akademik hem de sosyal yönlerinizi geliştirdiniz. TEKNOFEST gibi büyük organizasyonlara dair bilgiler edindiniz. Farkındalık kazandınız, yerli ve milli değerleri pekiştirdiğiniz bu yaz okulları, Cumhuriyetimizin 100. yılında daha da anlam kazandı. Türkiye'nin gençleri olarak geleceğe daha umutlu bakıyoruz” dedi. Programda, Trabzon ve ilçelerinde 7-15 yaş arası öğrenciler arasında yapılan kitap kurdu ve futbol turnuvalarında başarı gösteren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap