SON DAKİKA



Haber > Gündem > Arınç ODTÜ için ne dedi?

Arınç ODTÜ için ne dedi?

07 Eylül 2013 Cumartesi - 12:39




Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, başörtülü öğrencilere yönelik engelleme ile ilgili "Yaşanan bu tür bağnazlıklar ODTÜ'ye yakışmamıştır" dedi.





Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Merkez Binası'nda diplomasi muhabirlerini kabul etti. Kabulden sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yönelik saldırıyla ilgili, "Bütün siyasi partiler, bürokrasi özellikle üniversitelerde kılık kıyafete bir sınırlama getirilmemesi konusunda uzlaştılar. Gördüğüm kadarıyla bu Türkiye'nin geldiği iyi bir nokta ama ODTÜ'de sayıları azda olsa birkaç öğrenci özellikle başları örtülü olarak gelen öğrencilere, karşı ellerindeki pankartlarla kısıtlayıcı, ayrımcılık yapan ve maalesef sözlü olarak sizi burada görmek istemiyoruz sözlerinin kötü bir davranış olduğunu, barbarlık olduğunu ve bir bağnazlık seziyorum. ODTÜ Üniversitesi'ne hiç yakışmamıştır. Kavgaya yol açmadan farklılıklar bir arada özgürce yaşamalıdır" şeklinde konuştu. İkinci üzüldüğü noktanın ise özellikle ellerinde pankart taşıyan 3-5 tane kız öğrencinin kendi hem cinslerine karşı yaptığının acımasız olduğunu söyleyen Arınç, "Seni burada istemiyorum diyebilmektedir. Bu yüz kızartıcı bir davranıştır. Tekrar etmemesini umuyorum" dedi. "HER TÜRLÜ HAZIRLIĞIMIZ TAMAMDIR" Bir gazetecinin, "Suriye'ye askeri müdahale konusunda sizin bir öngörünüz var mı, tarihiyle ilgili olarak ve 4X4 araçların seferberlik halinde toplanacağı konusu en son Bakanlar Kurulu'nda görüşülmüş müydü" sorusuna Arınç, şu cevabı verdi: "Bakanlar Kurulu'ndan sonraki açıklamalarımı bu sorunuza karşılık olarak da kullanabilirsiniz. Her türlü hazırlığımız tamamdır. Ama ülkeyi iyi yöneten bir Türkiye'nin her şart altında vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması konusunda her türlü güvenlik önlemini almakla mükellef olduğunu biliyorum. ABD Başkanı Obama'nın meseleyi kongreye sunmak istemesi ve bununu için meseleyi tarihin 9 Eylül olarak belirlenmesi bildiğiniz bir konu. Demek ki süreç Başkan Obama'nın istediği yönde gelişiyor. Türkiye sadece şunu arzu ediyor, Suriye'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Milyonlarca insanın ülkesinden ayrı kalmak zorunda olduğu bir trajedi yaşanıyor. Türkiye'nin tavrı ve tutumu bellidir bunda bir değişiklik yok. Gelişmeleri önümüzdeki süreçte izleyeceğiz."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap