SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Ayaklar ne zaman baş oldu?"

"Ayaklar ne zaman baş oldu?"

25 Haziran 2013 Salı - 13:49




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında "Gezi Parkı" olaylarına değinerek, "Ne platformu olursan ol, ayaklar ne zaman baş oldu?" d





Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: "Gösterilere katılanlar farklı katmanlardan oluşuyorlardı. Bizim hiç bir kompleksimiz yok. Halkın taleplerine yüz çeviren hükümet olmadık. Her bir grubun taleplerini dinledik dikkate aldık. 10.5 yıl boyunca yüzde 100'ün hükümeti olmak için hassasiyet gösterdik. "Kabul ettiğimiz temsilcileri saatlerce dinledik, bizzat şahsım belediye başkanı ve vali samimi temsilcilerle görüştü. Adeta yeniçeri isyancı grupları gibi şu vali görevden alacaksın gibi ültimatom sallayanlar vardı, sen hangi iktidarla konuşuyorsun." "Önce haddini bileceksin" - "Kalkacaksın sen şu emniyet müdürünü açığa al, şunu görevden al. Önce haddini bileceksin. Ne platformu olursa ol... Ayaklar ne zaman baş olmaya başladı. Milletin verdiği yetki var. Bu iktidarı kullanamaz duruma gelirse o zaman zaten bittik demektir. Millet bize tek başına iktidar yetkisi vermiş." Brezilya'daki olaylar: "Saygı duyulan Türkiye'yi içeride ve dışarıda koordine adımlarla yıpratmak istediler. Fakat bu millet bize sahip çıktı. Brezilya'da oynanan oyunun aynı merkezden yapıldığına inanıyorum. Breziya da IMF'ye borçlarını ödemiş durumda. Birilerini hoplattı. Niye rahatsız oluyorsunuz? Bazı çevreleri ciddi manada rahatsız etti. Müslaman sokulduğu bir yerden bir daha sokulmaz" Alevi Çalıştayları: - "Alevi vatandaşlarımızın da kitlesel olarak yer aldığını maalesef gördük. Onların taleplerini de gayet iyi anlıyoruz. Biz onlarla ilgili olarak biliyorsunuz, Alevi açılımı başlığı altında bir dizi toplantılar yaptık. Temsilcilerini bir araya getirdik. Şu anda yine başbakan yardımcıma bırakılan yerden devam ettirilmesi noktasında talimatım var. Ama bunları biz masada çözmeliyiz. Aynı yanlışlara düşmemek gerekir." Dersim katliamı ve CHP'ye eleştiriler: "Dersim katliamında CHP'nin herhangi bir tavrı oldu mu? O dönemde yapılmayan özür beyanını Tayip Erdoğan yaptı. Ana muhalafetin genel müdürü bir kere özür beyanında bulundu mu? Hadi bulunsaydın ya. Siz yaptınız. Sorunlar tamamen çözülmemiş olabilir. Ancak samimiyet içinde olmadığımız hiç kimse iddia edemez. Dersim olayları bile bizim için samimiyet göstergesidir." "Alevi çalıştayları ile sorunlar istişare edildi. Süreç elbette tamamlanmış değildir. Kardeşçe yaşamak bizim vazifemizdir. CHP Dersim katliamının mimarıdır. CHP tek başına iktidar olduğu dönemlerde alevi vatandaşlar için ne yapmıştır? Maraş olaylaında CHP iktidar ortağıydı. CHP bu olayları engelleyemediği gibi takipçisi olmamışır. " "Gezi olaylarını kışkırtan Alevi vatandaşlarını sokağa dökmek isteyen televizyon sahipleri CHP'lilerdir. Alevi vatandaşların bu oyuna karşı son derece dikkatli olmalarını istiyorum. Alevi kardeşlerimizin duyarlı uyanık olmalarını rica ediyorum. Çözülmez engelleri çözdüğümüz gibi kardeşlik hukuku içinde hal yoluna koyarız. Sorunları konuşarak çözeceğiz, hukuk yoluyla meseleleri çözüm yoluna koyacağız. "
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap