SON DAKİKA



Haber > Gündem > Aynaya bakacak yüzleri kalmadı

Aynaya bakacak yüzleri kalmadı

19 Ağustos 2013 Pazartesi - 09:28




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'da yaşanan vahşeti ve darbe yönetimini destekleyenleri sert dille eleştirdi, “Aynaya bakacak yüzleri kalmamıştı





Bursa'dan dünyaya seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'daki katliamı kınayan ülkelere teşekkür ederken, BM Güvenlik Konseyi ve AB için 'Aynaya bakacak yüzü kalmamıştır' ifadesini kullandı. İşte Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından pasajlar: MISIR'DAKİ OLAYLAR Bir süredir kardeş ülke Mısır'da hepimizi üzen gelişmeler yaşanıyor. Mısır'da önce bir halk devrimi gerçekleşti. Mısır, demokrasiye ilk adımını attı. Bu bir uyanıştı. 70 yıl otokratik rejime sabredenler veya o rejimi destekleyenler yüzde 52 oyla devletin başına gelen Mursi'ye tahammül edemediler. Aslında bunlar demokrat değildi. Çünkü bunlar kendi ellerine kukla olacak rejimler istiyordu. Biliyorlardı ki Mursi rejimi yolsuzlulara karşı gelecekti. Ama buna gelemediler, darbe yaptılar. Mursi 'herkesi kucaklamadı' dediler. Ve bu darbeyi yapanlar halkın oyunu yok saydılar. Bununla yetinmediler ve kendi vatandaşlarını hunharca katletmeye başladılar. Şu anda binlerce Mısırlı ne yazık ki askeri güçlerin müdahalesiyle şehit oluyor. LANETLİYORUM Haftalar boyunca namaz kılanlara, oruç tutanlara kurşun yağdırdılar. Sabah namazında 53 Mısırlı kardeşimizi katlettiler. Adaletin tecelli etmesini, cumhurbaşkanlarının serbest kalmasını isteyen insanlara çok ağır bir saldırı düzenlediler. Bu saldırıları Bursa'dan telin ediyorum, lanetliyorum. İbadethanelere, camilere, kiliselere yapılan saldırıları kınıyorum.  HANİ ŞU GEZİ MEDYASI VARDI YA... Müslüman Kardeşler camileri korumaya alıyor. Malum uluslararası medya, hani şu Gezi medyası vardı ya aynı, orada ne varsa bunlarda da o var. Şimdi diyorlar ki; Müslüman Kardeşler 30 kilise yaktı. Bugün El Fetih Camii kuşatma altında. Mısır'a da dünyaya da sesleniyorum: İnsanların ibadethaneleri masumdur. Bunlar Suriye'de de Mısır'da da camilerimizi yaktılar, yıktılar. Ha Beşar ha Sisi, birbirinden farkı yok. DEMOKRASİ DERSİ İslam İşbirliği Teşkilatı'nın, aynaya bakacak yüzü kalmamıştır. AB'nin aynaya bakacak yüzü kalmamıştır. Mısır'da adalet isteyen insanlara kurşun yağdırılırken susan, susarak onaylayan, susarak teşvik edenler, vicdanlarıyla yüzleşmeyecek kadar o kanın içine batmıştır. Bugün Mısır'a susanlar, yarın sıra kendilerine geldiğinde konuşamayacaklar. Bugün Mısır'da demokrasinin katline seyirci kalanlar, yarın çıkıp da hiç kimseye demokrasi dersi veremezler. DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN Mısır'dan Suriye'den dualarınızı eksik etmeyin. 100 bin Suriyeli kardeşimiz zalim diktatör tarafından şehit edildi. 400 bin kardeşimiz şu anda misafirimiz. Filistin, Irak, Lübnan'daki kardeşlerimizi ihmal etmeyin.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap