SON DAKİKA



Haber > Gündem > B sınıfı ehliyet ile 125 cc motosiklet kullanılır mı? İşte yanıtı..

B sınıfı ehliyet ile 125 cc motosiklet kullanılır mı? İşte yanıtı..

05 Temmuz 2023 Çarşamba - 11:24




B sınıfı ehliyeti olanlar 125 cc motor kullanabilecek mi? B sınıfı ehliyet ile 125 cc motor sürülebilecek mi? Araba ehliyeti 125 cc motor kullanabilir mi? 125 cc motora ehliyet gerekir mi?





Son günlerde yapılan açıklamalarla birlikte, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc motor kullanıp kullanamayacakları konusu gündeme geldi. Bu nedenle, 125 cc motor kullanmak isteyen birçok kişi, internet üzerinden araştırmalar yapmaya başladı.

Yapılacak yeni düzenlemelerle birlikte B sınıfı ehliyet sahipleri, 125 cc motosikletleri kullanma imkanına kavuşacak. Uzun süredir beklenen bu karar, motosiklet tutkunları arasında sevinçle karşılandı.

Türkiye'de ehliyet sınıfları üzerinde yapılacak olan değişikliklerin arından, B sınıfı ehliyet sahipleri artık 125 cc motor hacmine sahip motosikletleri kullanabilecekler. Önceden sadece A1 ve A2 sınıfı ehliyet sahiplerinin kullanabildiği bu motosikletler, daha düşük motor gücüyle daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmesi bekleniyor.

Bu değişiklik, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc motosikletleri kullanabilmeleri için gereken ek sürücü belgesi alma zorunluluğunuda ortadan kaldırmış olacak. Artık B sınıfı ehliyet sahipleri, mevcut ehliyetleriyle bu motosikletleri de kullanabilecek.

Yapılan düzenlemeyle birlikte, hem günlük ulaşımda yaşanan trafik  probleminin biraz olsun azaltılması hedefleniyor.


Öte yandan araba fiyatlarının astronomik rakamlara çıkması nedeni ile de vatandaşların otomobilden daha çok motosikletlere rağbet etmesi bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap