SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bağımsız adaya oy şoku

Bağımsız adaya oy şoku

13 Haziran 2015 Cumartesi - 11:03




Tekirdağ'da bağımsız Roman milletvekili adayı oy şoku yaşadı. Roman vatandaşlar bağımsız aday yerine Bağımsız Türkiye Partisi'ne oy verince aday Erdem





Beklediği oyu mahallesinden alamadı. Sebebi; vatandaşlar bağımsız aday yerine oylarını Bağımsız Türkiye Partisi'ne  atmaları...

Roman vatandaşı Erdem Karaman, 7 Haziran Genel Seçimlerine Tekirdağ'dan bağımsız aday olarak katıldı. Özellikle Roman vatandaşların oylarına güvenen Karaman, seçimin ardından oy şoku yaşadı. Bazı Roman vatandaşlar bağımsız aday yerine Bağımsız Türkiye Partisi'ne oy verince Karaman, Romanların yaşadığı Aydoğdu Mahallesinden beklediği oyu alamadı. Romanların çoğunlukta yaşadığı Süleymanpaşa ilçesine bağlı Aydoğdu, Çınarlı ve Gündoğu mahallelerinde bin 31 oy alan Karaman, aynı mahallerden BTP'ye giden 300 oyun da aslında kendisine ait olduğunu iddia etti.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'ya bağlı Aydoğdu Mahallesinde yaşayan Roman Milletvekili Adayı Erdem Karaman, okuması olmayan romanların yanlış oy kullandığını söyledi. Karaman, "Yüksek Seçim Kurulu çok büyük eksiklikler yaptı bu seçimlerde. Oy pusulamda benim kendi yerimde sadece Erdem Kahraman yazıyor. Fotoğrafım dahi yok. Yanlışlıkla millet gidip Bağımsız Türkiye Partisi’ne oy atmış. Orada en azından benim bir fotoğrafımın olması gerekiyordu. Oy kullanmada il ve ilçelerde karışıklık olmuş. Roman mahallelerinde BTP’ye oy kesinlikle gitmez. 7 Haziran seçimlerinde bütün oylarım BTP’ye gitmiş. Onun için gereğinin yapılmasını dilerim. Bundan sonraki seçimlerde fotoğraf koysunlar. Bağımsız olan adayların fotoğraflarını koysunlar" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap