Bakan Kurum’dan Malatya Depremi Açıklaması: “Olumsuz İhbar Yok, Ekipler Sahada”
Yayın Tarihi: 20.05.2026 - 12:07
Murat Kurum, Malatya’daki 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrası olumsuz ihbar bulunmadığını ve ekiplerin sahada olduğunu açıkladı.
Kaynak:İNTERNETHABER
Murat Kurum, Malatya’da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kurum, şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar bulunmadığını, ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.
Malatya Depremi Sonrası İlk Açıklama Geldi
Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından devletin ilgili kurumları hızla harekete geçti. Depremin hissedildiği çevre illerde de ekipler saha taramalarına başladı.
Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada sürecin yakından takip edildiğini belirtti.
"Olumsuz İhbar Bulunmuyor" Açıklaması
Bakan Kurum, yaptığı değerlendirmede şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar alınmadığını ifade etti. Buna rağmen tüm ekiplerin sahada olduğunu ve incelemelerin titizlikle sürdüğünü vurguladı.
Depremden etkilenen bölgelerde hasar tespit ekiplerinin hazır bekletildiğini belirten Murat Kurum, gelen tüm ihbarların detaylı şekilde değerlendirileceğini söyledi.
Hasar Tespit Ekipleri Teyakkuzda
Malatya ve çevre illerde olası risklere karşı çalışmalar sürerken, hasar tespit ekipleri de sahada görev yapıyor. Yetkililer, vatandaşların resmi açıklamaları takip etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
Murat Kurum, açıklamasını “Allah ülkemizi tüm afetlerden korusun” sözleriyle tamamladı.