SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakansız olmaktan hoşlanmıyorum

Bakansız olmaktan hoşlanmıyorum

10 Ocak 2015 Cumartesi - 11:01




AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi kapılarını Karadeniz'e açtı.





Rabia Uzun Cirav’ın sorularını yanıtlayan Başkan Revi, "Trabzon’un Bakanı yok demeyin, bölgenin bir bakanı var. Ben de bakansız olmaktan hoşlanmıyorum" dedi.

Uzun süre İl Genel Meclisi üyeliği, sonrasında iki dönem İl Genel Meclisi başkanlığı görevini yapan Haydar Revi'nin, partisinin Trabzon'a kazandırdığı hizmetlerde önemli bir katkısı var. Özellikle AK Parti iktidarı döneminde başlayan Köydes projesinin Trabzon'daki uygulamalarında, köylere getirilen hizmetlerde İl Genel Meclisi Başkanı olarak görev yapan Haydar Revi'nin katkıları büyük. Bu başarılı çalışmalar Revi'ye özellikle kırsalda önemli destek sağlıyor. Trabzon'un büyükşehir olmasının ardından İl Genel Meclisi kapatıldı ve Haydar Revi'nin de İl Genel Meclisi Başkanlığı sona erdi. Karadeniz Gazetesi olarak Haydar Revi'yi ziyaret ettik. Arkadaşımız Rabia Uzun Cirav sordu, Revi yanıtladı... Öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun. 20 Aralık 2014 tarihinde belirlenen 10 aday arasından seçilerek AK Parti Trabzon İl Başkanlığı görevine getirildiniz.

Sizden önceki başkan Sayın Adnan Günnar'ın tavsiyesi ile aday gösterildiğiniz, getirildiğiniz ifade ediliyor. İşin aslı nedir?

Adnan Beyin böyle bir açıklaması oldu. Daha önce burada yaptığımız toplantılarda da bu konu dile gelmişti. İsmi geçenler Ankara'ya çağrıldı. Benim de ismim geçiyordu. 10 Aralık'ta Adnan Bey ve benim de dahil olduğumuz 11 kişi Ankara'ya gittik. Genel merkezde görüşmelerimiz oldu. Daha sonra 5 kişiye indirildi bu rakam. Adnan Beyin başkanlığında tekrar gittik görüşmeye. Görev bana verildi. Adnan Beyin toplantılarda ve görüşmelerde dile getirdiği gibi sonuçta çağrılacak kişiler arasında benim de ismim geçiyordu. O, hatırlatma yaptığını söyledi. İl başkanlığı için adı geçen isimler Ankara'ya çağrıldı. Ben de o şekilde gittim. Adnan başkanın söylediği de buydu. Kamuoyunda nasıl algılandı bilmiyorum ama oluş şekli buydu.

Köprü görevi üstleneceğiz


AK Parti 5. Olağan İl Başkanlığı Kongresi'nde yönetim kurulu listesini yayınladınız. Daha önce AKP'ye karşı duruş sergileyen isimlerin de listede olması tepkilere neden oldu. Bu sizi nasıl etkiliyor?

Bahsettiğim süre içerisinde en iyi listeyi oluşturmaya çalıştım. Sonuçta bir şekilde listenin eleştirilmesi de normal. Daha önceki eleştirileri de dikkate alarak o süre içerisinde çalışmamızı yaptık. Benimle birlikte 50 kişilik AK Parti İl Yönetim Kurulu'nu oluşturduk. Ben ilk yaptığım açıklamada ve daha sonraki açıklamalarımda da söyledim. Sonuçta bu yönetim AK Parti il yönetimi. İsmi üzerinde. Bir defa AK Parti Teşkilatını oluşturacak, teşkilatla birlikte çalışacak bir liste. Ama diğer taraftan da şehrin bütününü kucaklayacak bir liste olmalıydı. Biz zaten bu anlamda belediyeler, sanayi kuruluşları, odalar ve sivil toplum kuruluşları olsun bunların tabi ki birtakım çalışmaları olacak. Biz de bu çalışmaları ilgili yerlere iletme bakımından bir görev üstlendik. Yani köprü görevi yapacağız. Onun için listemizde bu bahsettiğim birimlerle ve kişilerle irtibatı sağlayacak, birbirini daha iyi anlayacak bir ekip oluşturmaya çalıştım. Ama tabi bazı eleştiriler oldu. Ben de basından takip ettim bunları. Bize daha önce katılan partililer oldu. DP'den HAS Parti'den ve diğer partilerden... Bu kişiler AK Parti'ye katılıyorlarsa artık AK Partilidirler, sonuçta AKP'nin bünyesindedirler, üyesidirler.

Vatandaşlarımızın ve bizlerin sesisiniz

Revi, 10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutladı: "Gecesini gündüzüne katarak kutsal bir görevi icra eden gazeteciler, demokrasimizin mihenk taşlarından bir tanesidir. Başta Trabzon olmak üzere Türkiye’nin büyümesi ve kalkınması için destek olan medya kuruluşlarına ve çalışanlarına şükranlarımızı sunuyorum. Hem kurumsal hem de bireysel anlamda Trabzon basınının ne derece donanımlı ve birikim sahibi olduğu da bizlerin ve kamuoyunun bilgisindedir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle, aramızdan ayrılan Trabzon basın camiasının meslek büyüklerini de saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum."

Trabzon’da yapılan önemli işler var


MHP İl Başkanı Sayın Muammer Demeli Trabzon için "Büyük köy" benzetmesinde bulundu. Bu konuda aranızda bir çekişme yaşandı. Gelinen son nokta nedir?

Ben mazbatayı aldıktan sonra açıklamalar yapmaya başladım. Daha öncesinde Sayın Demeli'nin bir açıklaması vardı. Ona cevap verdim ve yapılanları anlattım. Sonra onun tekrar bir cevabı oldu. Sonuçta son dönemde Trabzon'da yapılanlar önemli işler var. Ama tabi Sayın Demeli biraz daha farklı bir üslupla cevap verdi. O kendi üslubu, benim ona söyleyecek bir şeyim yok. Ama tabi bundan sonra bizimle, şehrimizle, partimizle ilgili açıklamaları olursa, muhatabı tabi ki il başkanı olarak ben olacağım. Benzer açıklamalar olursa gerekli araştırmayı yaptıktan sonra cevap vereceğiz. Biz yapılanlardan, o da yapılmayanlardan bahsetti. Üslup farkı var ama sonuçta biz, CHP, MHP, SP ve diğer partilerle ilişkilerimizi sürdüreceğiz. Ziyaretlerimiz de olacak. Kongreden sonra da Sayın Demeli aramıştı beni, ziyaret edeceklerini söylemişti. Biz de bu toplantılarımızı tamamladık ve şimdi ziyaretler kısmına başlayacağız. Bir taraftan açıklamalarımız devam edecek ama diğer taraftan da görüşmelerimiz devam edecek.

ŞEHRİN BAKANININ OLMASI ÖNEMLİ 

Trabzon'un şu anda bir bakanı yok. Önceden bakan olduğunda şehrin sorunlarına daha kolay çözüm bulunabiliyordu. Size göre de bu durum bir dezavantaj mı? Değerlendirmeniz nedir?

Sonuçta biz sürekli bakanı olan bir şehriz. Bakansız kaldığımız zaman feryat ediyoruz. Siz ne kadar hoşlanmıyorsanız, ben de o kadar hoşlanmıyorum bakansız olmaktan. Geçtiğimiz günlerde bakanımız Sayın Nurettin Canikli buradaydı. Toplantımıza baştan sona katıldılar. Sonuçta bir bakanımız var. Hem bizim hem bölgemizin hem de Türkiye'nin bakanı. Yani sonuçta bakanlarımız var. Ama size katılıyorum, şehrin bakanının olması önemli. Türkiye çapında partilerin oy oranlarını belirlemek için anketler, araştırmalar yapılıyor. Son yapılan anketlerin birinde Türkiye'de AKP'nin oy oranının % 40’a düştüğü belirtildi. Anket sonucu gerçeği yansıtıyor mu? Yapılan kamuoyu yoklamalarına göre, Türkiye çapında yüzde 50 bandının oralarda seyrediyor bizim oy oranımız. Türkiye ortalaması 50 civarındaysa Trabzon'da yüzde 60 civarında olmalı. Çünkü biz Türkiye ortalamasının yüzde 10 üzerinde seyrediyoruz. Bizim bildiğimiz, yapılan ciddi kamuoyu yoklamasına göre rakamlar böyle. Takip ettiğim kadarıyla yüzde 40'ları görmedim ben.

Problemimiz yok

AK Parti Ortahisar Teşkilatı ile AK Parti Merkez Teşkilatı arasındaki ilişkiler nasıl, zaman zaman iyi olmadığına dair haberler yer alıyor basında.

2004-2009, 2009-2014 yıllarında Merkez İlçe'nin meclis üyesiydim. 6,5 yıla yakın da bir meclis başkanlığı yaptım. Merkez ilçe dediğimiz bugünkü Ortahisar ilçesi. Ben zaten Ortahisar ilçesinin meclis üyesiydim. Meclis Başkanlığı yaparken de yine Ortahisar'ın Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde görev yaptım. Herhalde benim o teşkilatla ya da ilçe başkanımızla uyumsuz olmam en son akla gelecek şey olmalı. Biz zaten oradaki birçok arkadaşımızla, şu andaki yönetimde olan arkadaşımızla, Temel Altuntaş ile uzun yıllar birlikte çalıştık. Ben zaten merkez ilçe teşkilatının üyesiydim. Bir problemimiz yok. Kongre süresince bir delegelik meselesi oldu. Bir şeyler yazıldı çizildi tabi. 50 kişilik bir yönetimiz. Sonuçta Trabzon'da 105 bin üyesi olan bir partiyiz. Bize oy veren 280 bin civarında bir seçmen var. Hepsiyle düşüncelerimiz, çalışma şeklimiz örtüşecek diye bir şey yok. Elbette ufak tefek nüans farkları, tartışmalar olacak. Ama bunu araları kötü diye değerlendirmek hoş değil.


Kadınların gücü

7 Haziran 2015 tarihinde Türkiye'de genel seçim yapılacak. Bu seçim sürecinde parti içerisinde gençlerin ve kadınların payı ne olacak?

Çok güzel bir soru, teşekkür ediyorum. Türkiye'deki il kongrelerimiz devam ediyor. Bizim kongremiz biraz erken yapıldı. Bu da bizim için iyi oldu. Şimdiden çalışmalarımıza başladık. Biz çok dinamik bir partiyiz. Bizde bir seçim bittiği zaman diğer seçimin hazırlıkları başlar. Yani her zaman seçime hazır olan bir parti durumundayız. Tabi ki seçim öncesi yine seçime yönelik çalışmalarımız olacak. Şalpazarı hariç, ilçe kongreleri bitti. Onu da en kısa sürede yapacağız. Onun dışında kadın kolları ve gençlik kolları kongrelerimiz başlayacak. Onların çalışmalarını yapıyoruz. Listemize bakarsanız daha genç, daha dinamik bir liste göreceksiniz. 8 bayan yönetim kurulu üyemiz var. Bunların içerisinde gençlik kollarından gelen üyelerimiz de bulunuyor. Zaten ev ev çalışmalarımızda kadınlar en büyük katkıyı veren kadememiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap